Archív

2 in 1. Szűr Szabó Edit kiállítása Megnyitja: Vízy László építész, festőművész

A fuga a legtöbb ember számára hidegburkolati segédanyag, általában nem is gondolunk bele, hogy az alig mozdítható kiszerelésben, mekkora alkotási lehetőség rejlik.

2010. június 3. 17:00

A fuga a legtöbb ember számára hidegburkolati segédanyag, általában nem is gondolunk bele, hogy az alig mozdítható kiszerelésben, mekkora alkotási lehetőség rejlik. Elengedhetetlen kellék, ami a szín megválasztásán túl nem sok játékteret enged. Legalábbis eddig ezt tudtuk róla. Szűr Szabó Edit alkotásaival ugyanis egy csapásra átírja a fuga eddigi életrajzát.
Az antik időkre visszanyúlóan újból és újból visszatérünk a mozaikhoz, hogy érezzük önmagunk közelségét. Én is így vagyok ezzel. Érzem Galla Placidia ártatlan arany melegét, Caracalla termái előtt nézem a sirályok örök röptét. Műveimben – üvegablakaimban és mozaikmunkáimban – mindig áthat ez az Istenhez közeli érzés .Érzem Algír tengeri levegőjét, az esti bouganviliék bódító illatát, hallom a müezzin imára hívó hangját. És mindig érzem a barátság, szerelem és érzékenység hatalmas erejét, keretbe foglalva egyetemes üzenetként. /Szűr Szabó Edit/