Archív

A hétköznapok kincsei – Megjelent a Kincses Belváros Kalendáriuma 2011

A Kalendáriumot méltatja: Schäffer Erzsébet Prima Primissima díjas író Bemutatja: Kacskovics Fruzsina építészmérnök és dr. Holló Szilva Andrea történész, a Kincses Belváros Egyesület elnöke és alelnöke

2010. december 1. 16.00

Felkért közreműködők:
Barta Mária Pro Civibus díjas színésznő
Cselovszki Zoltán Belváros-Lipótváros főépítésze és munkatársa, Kalászi Hajnalka
Szilasi Alex Kölcsey-díjas zongoraművész
Fekete Géza érdemkereszttel kitűntetett szobrászművész
Szombathy Anna, Végh Júlia, Nagy Zétény Belváros-Lipótváros művészeti ösztöndíjasai

A bemutató után lehetőség van a kötet megvásárlására és dedikálására.

A 2010-es év során sokan vették kezükbe a Kincses Belváros Egyesület első ízben megjelent kalendáriumát. A városrész lakói, a Belváros szerelmesei, a vállalkozások tulajdonosai, akik megélhetésüket itt szeretnék biztosnak látni, valamint a városrész múltja iránt érdeklődő, jelenében élő és jövőjéért aggódó valamennyi korosztály pozitív visszajelzésekkel nyugtázta a kezdeményezést.
Valamennyi szerző és fotós, akiknek munkája révén a sorozat második kötete létrejött, a Belvárost szerető polgár minőségében szólalt meg, ragadott tollat, ecsetet, vagy készített fényképet, annak érdekében, hogy ismét összeálljon egy év krónikája.
Bemutatónkon megszólal néhány szerző és interjúalany, bemutatja, mi mestersége címere, esetleg élőben hozzáteszi a könyvhöz azokat a gondolatait, amit hosszú lett volna leírni.