Archív

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOMENTO Kamarakórusa

Vezényel: Sziklás Tünde

Műsoron XX. századi kórusművek, népdalfeldolgozások, spirituálék

jegyek 200,- Ft-os egységáron kaphatók

2011. június 12. 18.00

Az együttest a nagyszerű zenetanár, zenetudós Földes Imre alapította 1965-ben. Az akkor még Iparművészeti Főiskola hallgatóiból álló „Baráti kar” 10 főből állt, akik zenetörténet tanáruk kezdeményezésére ellenállhatatlan vágyat éreztek a kóruséneklésre. 1968-tól 1988-ig búvópatakként működtek tovább, különböző építész és iparművészeti eseményeken, kiállításmegnyitókon, építész bálokon, esküvőkön léptek föl.

Az együttest 1994-ben Zoboki Gábor vette át, akivel nagyon sok kedves koncertélményben lehetett részük. Többek között a MÜPA Fesztiválszínházának nyitókoncertjén Prunyi Ilona, Pallagi Judit, Fassang László mellett a MOMENTO Kamarakórus is a pódiumra állhatott. 2005-ben Sándor Bence személyében egy tehetséges, fiatal karnagy került a kórus élére. Majd 2007 szeptemberétől Erdős Georgina és Sziklás Tünde vezetésével működött tovább az együttes.

Jelenleg a kamarakórust Sziklás Tünde vezeti. 2009 júniusában a KÓTA által szervezett minősítő hangverseny keretében, kórusunk hagyományos minősítésben Arany Minősítést szerzett. Az együttes szeretettel tartja repertoárján a régi zene gyöngyszemeit csakúgy, mint a hazai szerzők tollából származó kórusműveket, népdalfeldolgozásokat és kezdeti lelkesedésük kíséri őket a mai napig.(http://momentokorus.wordpress.com)

  • momento