Archív

A rossz árnyék (2017) / JELES András (rend.); SZŰCS Edit (jelmez)

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 
Film-Virage Kulturális Egyesület és Soldivision

2018. március 19, 19:00

Vendég:
SZŰCS Edit (jelmeztervező), MEDVIGY Gábor (operatőr)

Moderátor:
HORVÁTH Miklós

A rossz árnyék című filmben egy különleges képességekkel megáldott huszonéves srác utazását követhetjük végig, mely során több különös emberrel hozza össze a sors, eközben pedig megismerhetjük apját, a restaurátorként dolgozó Pietert, aki épp ifj. Hans HOLBEIN reneszánsz festő A követek című művének restaurálásán dolgozik, s a képben rejlő különleges szimbólumok és rejtett üzenetek hatással lesznek mindkettőjük életére.

HORVÁTH Miklós – rendezőasszisztens, filmfordító; az Ansnitt Filmklub másik felelőse, előadó

Az Ansnitt Filmklub új sorozatának címe Jelmezműhely. Aktuális összeállításunk a jelmeztervezés (costume design) tematikáját járja körül, melybe magyar és külföldi alkotások egyaránt beletartoznak. A vetítéseket megelőző bevezetőkben, valamint az azokat követő előadásokon mutatjuk be az adott film keletkezésének körülményeit, fontosabb alkotóit, majd rátérünk a jelmeztervező munkájára, hogy válaszokat találjunk olyan kérdésekre, minthogy mi a jelmeztervező feladata? Kikkel kell a forgatás előtt és közben együttműködnie? Honnan merít ötleteket? Mennyire kell ismernie az adott film történetét és hőseinek jellemét?

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.
A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

  • d3c980e4

  • holbein-les-ambassadeurs-1533-hsp-207-x-2095cm-londres-the-national-gallery

  • jeles-andras-a-rossz-arnyek-forgatasan

  • lead_270w