Archív

A városfejlesztés demokratizálásának kérdései fiatal urbanista szemmel

Előadás és beszélgetés

2014. február 13. 18:30

A mai városfejlesztési folyamatokban a stratégiai döntésektől kezdve a városfejlesztési projekteken át a legapróbb, hétköznapibb folyamatokban hogyan működik a társadalmi gondolatok, tudás vagy a társadalom visszajelzéseinek becsatornázása? A témában a közönséggel és az előadókkal közösen az alábbi kérdésekre próbálunk választ találni: mit jelent a városfejlesztés demokratizálása? Milyen eszközei léteznek napjainkban? Miért fontos a városok jövőjét tekintve?

Salamin Géza, a Magyar Urbanisztkai Társaság alelnöke Hol állunk és merre tovább? – helyzetkép az urbanisztikáról címmel tart bevezető előadást.

Ezt követően fiatal urbanisták beszélnek saját munkáikról 10 perces előadások formájában, majd az előadások utáni közös beszélgetés során a jelenlévőkkel és az előadókkal közösen keressük a “városfejlesztés demokratizálása” témában feltett kérdésekre a válaszokat.

Horváth Ági (FUT) településtervező: A tervezési folyamat és a társadalmasítás a legitimáció bűvkörében

Annus Viktor (FUT) városfejlesztési irodavezető, Józsefváros: Példák a helyi közösségek városfejlesztésbe való bevonásáról Józsefvárosban

Jani Anna (Városépítési Főosztály, Budapest): Közünk – városépítés és közösségépítés – a közösségi összetartozás erősítése a városfejlesztés eszközeivel

moderátor: Szerdahelyi-Németh Klára (FUT), Vajas Ákos (FUT)

  • FUT_varosfejlesztes demokratizalasa_plakat web