Archív

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 2018 ősz/tél

A Film-Virage Kulturális Egyesület programsorozata

2018. október 29. 19.00

Tim Burton találkozása a boszorkánnyal, az óriással és egyéb (ir)reális hősökkel (2008, 125 perc)

Jelmeztervező: Coleen Atwood
Előadó: Horváth Miklós

A 2003-ban készült film forgatókönyvét eredetileg Steven Spielbergnek szánták, ám mikor ő inkább a Kapj el, ha tudsz című mozit választotta, sokak számára meglepő döntésnek tűnhetett egy olyan rendezőre bízni a munkát, akit a közönség elsősorban az igencsak sajátságos szörnyeiről és látványvilágáról ismert. Ez a film volt Tim Burton első valódi családi filmje, amelyben a tékozló fiú (Billy Crudup) igyekszik szétválasztani haldokló apja, az egykori utazó ügynök (Albert Finney) történeteiben a mesét a valóságtól, mely feladat nem is bizonyul olyan egyszerűnek, ahogy azt elsőre gondolná. Történetekből pedig nincs hiány, lehetünk akár az ötvenes vagy a hetvenes években, egy cirkuszi trupp tagjai között, vagy akár egy boszorkány odújában.  Egy gyönyörű alkotás a talán minden emberben meglévő varázslatról, aminek soha nem szabadna kihunynia!

A film jelmeztervezője a négyszeres Oscar-díjas Coleen Atwood, aki kezdetektől fogva együttműködik a rendezővel, miközben olyan egyéb filmekben is dolgozott, mint a Chicago, az Egy gésa emlékiratai, vagy a Legendás állatok és megfigyelésük.

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.

 A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

  • virage logó kép

  • Filmklubszövetség logó

  • nagy hal1

  • nagy hal2

  • nagy hal3