Archív

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 2018 ősz/tél

A Film-Virage Kulturális Egyesület programsorozata

2018. november 19. 19.00

1945 (rendező: Török Ferenc, 2017, 90’ )
vendégünk a film jelmeztervezője: Juristovszky Sosa
előadó: Horváth Miklós

1945 augusztusában egy meg nem nevezett faluba két zsidó ember érkezik, akik egy lovaskocsi mellett gyalogolva elindulnak a vasútállomásról a falu felé. Mire úti céljuk végére érnek, az egész falu élete felbolydul…
Török Ferenc novellaadaptációja a Saul fia című alkotás mellett a közelmúlt másik fontos filmjének tekinthető a történelmi múltunk feldolgozása témakörben. Noha a rendező nem először nyúlt történelmi alapanyaghoz (Apacsok), mégis ez az első alkalom, hogy olyan alkotótársakkal dolgozott együtt, mint Ragályi Elemér operatőr és Rajk László látványtervező (utóbbi egyúttal a Saul fia látványtervezője is volt).
A vetítés után vendégünk lesz a film jelmeztervezője, Juristovszky Sosa, aki Török Ferenc legtöbb munkája mellett (Szezon, Overnight, Senki szigete) olyan filmekben is dolgozott, mint a Csak a szél, vagy az Oscar-díjas rövidfilm, a Mindenki.

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

 

 

 

  • Filmklubszövetség logó

  • virage logó kép

  • 1945.1

  • 1945.2