Archív

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 2018 ősz/tél

A Film-Virage Kulturális Egyesület programsorozata

2018. december 17. 19.00

Martin Scorsese és Georges Méliès találkozása a filmvásznon (2011, 126 perc)

jelmeztervező: Sandy Powell

előadó: Danileszk Rita

Mindig van abban valami izgalmas, amikor egy korszakos alkotó egy másik korszakos alkotóról készít – nem dokumentum – filmet.  Esetünkben Martin Scorsese ágyazta egy árván maradt, tehetséges kisfiúról, barátságról, szeretetről, és a múlttal való szembenézésről szóló meséjét a némafilm korszak egyik úttörőjének, Georges Méliès-nek történetébe, miközben játékosan, de a legnagyobb tisztelettel idézte meg a korai mester egy-egy alkotását is.

A 2011-es film apropóján szeretnénk bemutatni Sandy Powell jelmeztervező munkásságát is.  Az eddig három Oscar-díjjal jutalmazott brit hölgy, aki Martin Scorsese (New York árnyai, Viharsziget stb.), Derek Jarman (Caravaggio, Wittgenstein) és Neil Jordan (Interjú a vámpírral, Michael Collins stb.) rendezőkkel is több alkalommal dolgozott már együtt, egy interjúban így vallott: „Úgy gondolok a jelmezekre, mintha egy világ elemei lennének, engem pedig érdekel ennek a világnak a többi része is.”

https://hu-hu.facebook.com/ansnittfilmklub

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.

 A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

 A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

  • Filmklubszövetség logó

  • virage logó kép

  • hugo1