Archív

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 2018 ősz/tél

A Film-Virage Kulturális Egyesület programsorozata

Lajkó – Cigány az űrben (r.: Lengyel Balázs, 2018, 90 perc)

2018. október 15. 19.00

Vendégünk a film jelmeztervezője: Sinkovics Judit

Előadó: Horváth Miklós

Serbán Lajos „Lajkónak” egyetlen álma van: feljutni az űrbe, és egyben bocsánatot kérni édesanyjától, miután egy korai kísérletének köszönhetően maga helyett őt sikerült kilőnie a kozmoszba.  Az 1957-es év neki kedvez: a szovjetek ezúttal a baráti Magyarországot is bevonják abba a versenybe, amelynek célja, hogy megtalálják a (kommunista) világ első kozmonautáját.

Lengyel Balázs filmje műfaját tekintve vígjáték, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne fontos a történelmi korhűség, a technikai hitelesség, illetve a fantázia. Hogy mindebben mekkora jelentősége van a jelmeznek, ennek megértésében lesz segítségünkre a film jelmeztervezője, Sinkovics Judit, aki az elmúlt évek legfontosabb magyar filmjeiben (Testről és lélekről, Kojot) működött közre.

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

  • Lajko 3

  • Lajkó1

  • virage logó kép

  • Filmklubszövetség logó