Aktuális

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 2019 tél/tavasz

A Film-Virage Kulturális Egyesület programsorozata

2019. április 1. 19.00

Senki sem tökéletes!

előadó: Danileszk Rita

A vígjáték főszereplője két állástalan férfi zenész, akik sajnálatos módon egy maffia-leszámolás kellős közepébe csöppennek. A szerencse az, hogy ép bőrrel megússzák, a balszerencse, hogy felfedezik őket és menekülniük kell. Kapóra jön, hogy egy női zenekar épp utánpótlást keres, hőseink pedig nem haboznak tűsarkút húzni a nyúlcipő mellé.

Orry-Kelly jelmeztervező e filmhez alkotott ruháival nem csupán Marilyn Monroe szexszimbólum mivoltára erősített rá, de a sármos Tony Curtisből és a gumiarcú Jack Lemmonból – ha nem is szexszimbólumokat – rendkívül vonzó „hölgyeket” varázsolt a kosztümök segítségével. A karakterek emlékezetes alakításai természetesen a kiváló színészi játéknak (és a remek sminknek) is köszönhető. Orry-Kelly pedig méltán kapta meg a legjobb jelmeztervezőnek járó Oscar-díjat ezért az 1959-es munkájáért. Billy Wilder alkotását azóta minden idők legjobb vígjátékának választotta az Amerikai Filmintézet, később pedig olyan filmek számára nyújtott inspirációt, mint az Aranyoskám vagy a Mrs Doubtfire.

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

  • van aki forron szereti2

  • van aki forron szereti3

  • virage logó kép

  • Filmklubszövetség-logó