Archív

Apatura Iris

Jazz koncert

2014. július 31. csütörtök 19.30

Pernille Mejer  - ének

Jakob Lundbak – szaxofon

Szabó Illés  - gitár

Klimász Tamás – nagybőgő

Pernille Mejer a Faxe nevű dán vidéki kisvárosban született 1988-ban. Gyerekkorában szaxofonon tanult és játszott, míg 17 évesen Koppenhágába nem költözött, ahol énekesi pályára lépett. Ebben az időben Pernille főként a jazz, és improvizáció zenei világával ismerkedett meg behatóbban. 2010 óta egy jazz specifikus zenei intézménybe jár Svédországban. Olyan elismert dán és svéd zenészektől tanul, mint Britt Hein, Kathrine Madsen, Christina von Bülow, Mats Holtne és sokan mások.
Pernille Mejer különböző zenei projectekben vesz részt. Vett fel lemezt egy reggae/dubstep zenekarral, a Twillusionnel, és tagja a leghíresebb dán jazz-vocal kórusnak, a Touchénak. Ezzel a felállással gyakran koncertezik Dániában, és 2012 őszén a dán Rádió BigBand-del adtak közös koncertet.
2012 tavaszán Pernille megjelentette első szólólemezét Fugleliv néven. A korongon 10 dán nyelvű szám hallható, többnyire saját kompozíciók és átiratok. Műfajában keveri a skandináv jazzt a népzenével, és a poppal.

Diszkográfia:
Fugleliv – Pernille Mejer Band (2012)
A Small Treat (EP) – Touché (2011)
Travel Journal – Twillusion (2010)
Trees don’t grow on money – Twillusion (Quatermain Records, 2009)
Hanganyag melléklet a http://www.pernillemejer.dk/?page_id=20 oldalon hallgatható.
www.pernillemejer.dk

A kísérőzenekar tagjai:

Jakob Lundbak 1988-ban a Holbæk nevű dán városban született. Gyerekkora óta tanul zenét. 2004-ben, 16 évesen kezdte el tanulmányait a neves koppenhágai zenei gimnáziumban, ahol szaxofont tanult. 2008-ban felvették a Koppenhágai Conservatorium-ba, bachelor diplomáját 2011-ben szerezte meg. Jelenleg Hollandiában él, ahol jazz zenei tanulmányait a Conservatorium van Amsterdam-ban folytatja. Számos koncertet adott Koppenhágában és más dán városokban. Turnézott Kínában és Vietnámban. Számos modern pop lemezen is közreműködött. Jelenleg jazz zenészként alapozza meg jövőjét Európában.

Szabó Illés
1988-ban született. Zenei tanulmányait már gyerekkorában elkezdte. Komolyabban jazz zenével 2008-ban kezdett foglalkozni, mikor felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatórium jazz gitár szakára. 2010-ben felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékére, majd, hogy növelje tudását 2011-ben elkezdte tanulmányait a Conservatorium van Amsterdam-ban.

Klimász Tamás

1990-ben született Vácon. Zenei tanulmányait 6 évesen kezdte. Komolyabban 16 évesen kezdett jazz zenével foglalkozni, ekkor még mint basszusgitáros. 17 évesen váltott nagybőgőre, és felvették a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolába. 2010-ben első helyezést ért el két zenésztársával a zenei szakközépiskolák jazz-combo versenyén. 2011 nyarán felvételt nyert a Conservatorium van Amsterdam-ba. Itt számos neves zenésztől tanult, mint Frans van der Hoeven, Hans Mantel, és sokan mások.

Jegyár: 1000 Ft (jegyvásárlás a koncert előtt a helyszínen)

  • hungarian-project-2012-budapest-vintage

  • P_M_Q_H