Archív

Art in Public Space

Művészet a köztéren
Konferencia

2013. november 14. 18:00

18.00 Tosics Iván (sociologist, Budapest): Resident participation in urban renewal: dilemmas in Hungarian projects
19.15 Angelika Schnell (architectural theorist, Vienna): What Ever Happened to What Ever Happened to Urbanism?
20.30 Sven Anderson (artist, Dublin): Toward a Minor Architecture: Manual for Acoustic Planning (MAP)

A Művészet a köztéren – Interdiszciplináris együttműködés elnevezésű angol nyelvű szeminárium a Pécsi Tudományegyetem és a Bécsi Műszaki Egyetem közös szervezésében, az Osztrák-Magyar Akció Alapítvány támogatásával 2013. november 14-16. között zajlik Budapesten. Az eseményen 25 hazai és külföldi szakember, PhD-hallgató, oktató, illetve kutató tart előadásokat a várostervezés, építészet, művészet és kultúra kapcsolódó területeiről.
A háromnapos, változatos prezentációkkal, workshop-okkal és vitákkal tarkított szeminárium bevezető programjának helyszíne a FUGA.
Tosics Iván szociológus (Pécsi Tudományegyetem) két budapesti városmegújító projekt bemutatásával nyitja meg ezt az estét, a kultúra lehetséges kezdeményező szerepét vizsgálva a közösségi bevonást, a lakossági részvételt tekintve.
Angelika Schnell építész-teoretikus (Bécsi Szépművészeti Akadémia) áttekintést ad Koolhaas művei kapcsán, azok kortárs társadalmi és urbanisztikai vonatkozásairól.
Végül Sven Anderson művész (Dublin Város Akusztikai Tervezője) „Egy kisebbségi építészet felé: kézikönyv az akusztikai tervezéshez” című prezentációja zárja az estét.

A következő két napon a szeminárium programjai a Csepeli Munkásotthonban és a MÜSZI-ben zajlanak, szintén nyilvánosak, de a részvétel a korlátozott férőhelyek száma miatt minden esetben regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a következő e-mail címen lehet: art.in.public.space@gmail.com
A szemináriumon angol-magyar nyelvű (szinkron) tolmácsolás nem áll rendelkezésre, de a beszélgetések, viták során a jelenlévő szervezők segíthetnek a kommunikációban. Az előadások, workshopok absztraktjait és a résztvevők önéletrajzait lásd itt: https://www.dropbox.com/s/zkcr357z2fjtohb/Art-in-Public-Space_CONTENT.pdf
Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek (1000 Ft / 1 FUGA kártya).

  • Art-in-Public-Space-Budapest-Image

  • Art-in-Public-Space-Budapest-Programm-s01-v3 (1)

  • Art-in-Public-Space-Budapest-Programm-s02-v3

  • Art-in-Public-Space-Budapest-Programm-s03-v3

  • Art-in-Public-Space-Budapest-Programm-s04-v3

  • Art-in-Public-Space_PROGRAM5

  • Art-in-Public-Space-Budapest-Programm-s06-v3

  • logok