Archív

ATTITUDE VONÓSNÉGYES

Weiner-győztesek

2016. október 22. 18:00

Műsor:
MENDELSSOHN: D-dúr vonósnégyes (Op. 44. No. 1.)
BARTÓK: 6. vonósnégyes

Az Attitude Vonósnégyes tagjai:
DEÁK Sára és SZABÓ Tamás (hegedű), FAJD Gergő (brácsa), BARANYAI Barnabás (cselló)

Az Attitude Kvártett egy három éve alakult vonósnégyes, melynek alapítói a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiként kezdték el közös pályafutásukat. A kvartett tagjai: DEÁK Sára, SZABÓ Tamás (hegedű), FAJD Gergő (brácsa), BARANYAI Barnabás (cselló). Tanulmányaikat DEVICH Sándor, DEVICH János, KELLER András és KOVÁTS Péter osztályában folytatták egyetemi éveik alatt.
Az Attitude Kvártett jelentős sikereket ért el itthon és külföldön is. 2013 decemberében részt vehettek TAKÁCS-NAGY Gábor, a világhírű Takács Vonósnégyes alapítójának Bartók kurzusán, Genfben. Ugyancsak ebben az évben megszerezték a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen megrendezett zeneszerzőverseny legjobb előadói különdíját. 2014 júniusában PAUK György hegedűművész fogadta őket vendégként a magyarországi hegedű mesterkurzusán, melynek zárókoncertjén nagy sikerrel léptek fel. 2014 novemberében nyolcállomásos turnén vettek részt Romániában.
2014-ben és 2016-ban is elnyerték a debreceni Országos Dohnányi Ernő Kamaraverseny Kiemelt Nívó díját, Rektori Különdíját és Dohnányi Különdíját. 2015 augusztusában pedig megkapták az ISA (International Summer Academy, Reichenau, Ausztria) legjobb kortárs zene előadói díját. A vonósnégyes tagjai 2016-ban, a budapesti Országos Weiner Leó Kamaraversenyen I. díjban és Beethoven különdíjban részesültek.
Az Attitude Kvártett gyakori résztvevője nemzetközi mesterkurzusoknak, ahol olyan neves külföldi mesterektől tanulhattak eddig, mint például Hatto BEYERLE, Marek JERIE, Johannes MEISSL, Anita MITTERER, Othmar MÜLLER, Petr PRAUSE, Jan TALICH, Peter SCHUHMAYER és Miguel DA SILVA.
A kvártett tagjai számos fesztiválon léptek fel nagy sikerrel (2014 Zsolnay Fesztivál, Pécs – 2015 Tavaszi Fesztivál, Budapest – 2015 Nemzetközi Kodály Fesztivál, Kecskemét). A vonósnégyes a legelőkelőbb koncerttermek állandó fellépőjeként bemutatkozott már a Pesti Vígadóban, a Magyar Rádió Márvány termében és a Zeneakadémia Nagytermében is.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Jegyárak: 1500 Ft / 1000 Ft*
* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek.

Jegyvásárlás elővételben vagy a koncert napján a helyszínen.
Helyfoglalás érkezési sorrendben.

  • Attitude Kvartett

  • Layout 1