Archív

Az Arte Galéria árverése

Aukció

2018. december 15. 11.00

A klasszikus XX. századi alkotók munkái között szerepeltetjük a most felfedezett Nádas József remek pasztell, és jókedvű tusrajzait. Őt alkalmazott grafikusként kevésbé ismerjük mint Bálint Endre és Jakovits József barátjaként. További meglepetés a Kern Andor hagyatékából kiemelt néhány grafikai lap. Őt eddig csak festőművészként ismertük.

Árverésünkön önálló blokkban szerepel a volt Dürer Terem üzletvezetője, Duray Lászlóné Lia hagyatékából bekerült tételeket. Ez a galéria volt az 1949 óta működő Képcsarnok Vállalat egyetlen olyan bemutatóterme, mely 1963–1971 között csak grafikai művek eladásával foglalkozott. A háromhetente nyíló kiállításokon a korszak közkedvelt, megbecsült alkotóinak munkái voltak a falakon. A Képcsarnok iratanyaga sajnos ma már sehol sem hozzáférhető. A Durayné által megőrzött meghívók alapján most szinte a teljes kiállítássorozat dokumentálásra került.

 

A kiállítást megtekinthető 2018. november 26 – december 14. között az ARTE Galériában (1053 Budapest, Ferenczy István utca 14.) hétköznap 11–19 óra, szombaton 10 – 14 óra között.

  • arte

  • arte galéria