Archív

Az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze 2015

Díjkiosztó gálaest és kiállítás

2015. április 23. 17:00

Főszervezők:
ANDAHÁZY László (MTSZ), BARDÓCZI Sándor (MÉK-TKT), DÉR Andrea (MÉK, MTSZ), SZABÓ Gyöngyvér (MTSZ), SZLOSZJÁR György (MÉK-TKT)

Műsorvezető:
SZABÓ Gyöngyvér és SZLOSZJÁR György

Szakmai zsűri:
Dr. CSIMA Péter (zsűri elnök), Ursula FORCZEK-BRATANIEC (IFLA Europe delegált), Dr. BALOGH Péter Isván (BCE Tájépítészeti Kar), BALOGH Andrea (MTSZ delegált), SCHEIDER Zoltán (Semmelrock delegált), FERENCZ István DLA (MÉK-TKT delegált), SOMORJAI-TAMÁSSY Zsolt (MAKEOSZ delegált), TURCSÁNYI Miklós (MÖFÖSZ delegált), VONNÁK János (MÉSZ delegált)

A senior jelöltek nyilvános jelölési folyamat és előzsűrizés eredményeként egyénileg, vagy alkotópárosként, műhelyként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal a fődíjért. A szakmai díj senior kategóriájában a címért versengenek idén:
KARÁDI Gábor, a Korzó Stúdió, SZAKÁCS Barnabás, SZŰCS Gábor és az Újirány csoport

A jelölteket laudálja:
GÖTZ Eszter (szabadúszó újságíró), PÁSZTOR Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), RÁNKI Júlia (rádiós szerkesztő-műsorvezető, Rádió Q), SARKADI Péter (újságíró, greenfo.hu), SZALAI Anna (újságíró, Népszabadság), ZSUPPÁN András (újságíró Heti Válasz)

A gálaműsort az L teremben kiállítás-megnyitó előzi meg, ahol bemutatjuk a senior jelöltek portfólióját és a junior pályaműveket, amelyek idén a VIII. Kerület, Horváth Mihály tér rendezéséről szólnak.

A gálaesten játszik a Friendship jazz trio / HORVÁTH „Tojás” Gábor (zongora), HORVÁTH Balázs (bőgő), BENKÓ Ákos (dob)

Az Év Tájépítésze Díj az aktív szakmagyakorlók egy rövidebb szakmai periódusának kiemelkedő – maximum 5 évre kiterjedő – teljesítményét és a szakmai innováció elismerését célozza. A díjban részesülhet évente egy alkotó (esetleg alkotópáros, vagy alkotó csapat) egy előre felkért szakmai zsűri döntése alapján.
Az Év Tájépítésze Díjban részesülhet minden magyar állampolgárságú, tájépítész végzettségű (vagy ezek jogelődjeként értelmezhető) szakmagyakorló, aki 5 évig ilyen díjban nem részesült, teljesíti a mindenkori díjszabályzatban és az adott évi kiírásban szereplő feltételeket, illetve nem tagja a jelölteket értékelő zsűrinek és nem rokona az adott évben felkért zsűritagoknak.
A díj a díjszabályzatban és az éves kiírásban szereplő feltételeket teljesítő pályázók körében kerül kiosztásra minden év áprilisában, a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat keretében megrendezett díjátadó gálán.
A díjkiosztó gála a Tájépítészet Hónapja áprilisi eseményeinek nyitányaként kerül megrendezésre negyedik alkalommal. A díjat a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította 2011-ben.

Kiállítás és arculat: KISS Zsombor Krisztián

Támogató: NKA, Parkfenntartó, Semmelrock, Hauraton, Everling

Kiemelt médiapartner: epiteszforum.hu

WEB: www.evtajepitesze.hu

Facebook: Az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze 2015

Kamarai tagok 2 kreditpontot igényelhetnek (2000 Ft). MÉK 2015/49

Megtekinthető: 2015 05 04

  • tájép.hun.logo

  • 11072337_1647798785443202_4646827786771608620_o