Archív

B3TON – Válogatás a Monostori Művésztelep anyagából

Kiállítás
megtekinthető: 2018 11 05

2018. október 18. 18.00

megnyitja: Dankó Réka kulturális menedzser

kiállítók: Bánki Ákos, Batykó Róbert, Csurgai Ferenc, Kuti László, Nagy Zsófia Magdolna, Szalay Péter, Szilágyi Csilla, Tollas Erik, Várbíró Kinga Evelin, Varga Tibor, Veres Balázs

A harmadik alkalommal megrendezett Monostori Művésztelep tíz alkotó részvételével, 2018. július 16. és 30. között valósult meg. A betonra mint szobrászati anyagra fókuszáló fórum szervezőinek célja kezdetektől fogva a közösségépítés, a hagyomány- és értékteremtés; a fiatal képzőművészek támogatása és a szigetmonostoriak bekapcsolása az alkotói folyamatokba, illetve a hazai művészeti életbe.
Az építőipari cégek támogatása mellett a találkozó ezúttal is a helyi civil szervezetek és lakosok segítségével valósult meg, akik vendéglátókként gondoskodtak a művészek ellátásáról, az esemény végeztével pedig érdeklődéssel és szeretettel fogadták az ottmaradó szobrokat. Célkitűzés ugyanis, hogy a művésztelep során születő alkotások Szigetmonostor köztereit gazdagítsák egy folyamatosan gyarapodó szoborpark formájában.
A jó hangulatú, két héten át tartó munkát mindvégig a közös gondolkodás, kísérletezés és egymás kölcsönös segítése jellemezte, hiszen a beton sajátos tulajdonságai miatt különösen fontos volt a folyamatos együttműködés. A beton és más anyagok (fa, gyökerek, üveg), illetve a különböző eljárások (festészet, installáció) társításából olyan egyedi munkák jöttek létre, melyek színesítik a sokszor negatívan megítélt anyagról kialakult képet.
Bánki Ákos dokumentumfilmje révén a művésztelep mindennapjai és az alkotás folyamata is megelevenednek majd a látogatók szeme előtt.

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/monostori.muvesztelep/

Monostori Művésztelep 2016 katalógus:
https://issuu.com/vbstatues/docs/monostori_m__v__sztelep_katal__gus_

Monostori Művésztelep 2017 katalógus:
https://issuu.com/vbstatues/docs/2017_comp

 

  • logo

  • d850_401_a

  • d850_505

  • d850_542