Archív

Budapest Sketchers Group /BSk/

Szabadkézi rajzolás

2015. január 31. 11:00

Művészeti vezető:
HARKA Ágnes (képzőművész)

Szervező:
NAGY Zsuzsa

Tervezett program:
Január 11. Bécs, Múzeumlátogatás: KHM, Velázquez, a királyok festője
Egy napos kirándulás (railjet), múzeumlátogatás és közös rajzolás Bécsben
Január 31. Workshop / FUGA
Miért vázlatoljak? Laza és hatékony vázlatolás
Előadó: SZÉP István (grafikus)
Február 14. Közös rajzolás
A 4-es Metro állomásai
Február 28. Workshop / FUGA
Belső terek
Előadó: HARKA Ágnes (képzőművész)

A Budapest Sketchers Group egy olyan nonprofit, civil szerveződésű közösség, amely a spontán szabadkézzel való rajzolás kedvéért találkozik a FUGA-ban vagy a város különböző pontjain. Tagsága korosztálytól függetlenül a kedvtelésből rajzolóktól a professzionális művészekig egyaránt mindenki számára nyitott. A foglalkozások célja egy azonos érdeklődésen alapuló közösségi platform létrehozása. A tagok önállóan, illetve szervezett foglalkozásokon készített rajzaikkal inspirálják egymást, a csoport közösségi felületein megosztják műveiket és így az örömöt is, amit rajzaik készítése okoz. A csoport nagyon fiatal, közel egy éve alakult. Külföldi példára jött létre, amely a 2010-es évektől “Urban Sketchers” néven terjedt el és ma már több ezer tagot számlál az egész világon. 2015 januárjától a BSk a FUGA-ban működik tovább.
A foglalkozások – előadások és workshopok – kéthetenként szombaton 11 órától 13 óráig tartanak. A FUGA nem csak helyet biztosít, de olyan szerencsések vagyunk, hogy szakmai tanácsokkal is segíti minőségi programok szervezését. Ez a továbbiakban lehetővé teszi, hogy művészeti jellegű előadásokkal és műhelymunkával fejlesszük a résztvevők rajztudását. A szabadtéri rajzolásokat a város különböző pontjaira hirdetjük meg (korábbi helyszínek például: Római part, Kerepesi temető, Március 15. tér, Lehel piac).
A bármilyen tudásszinten álló, minden korosztály számára nyitott foglalkozásokon a részvétel ingyenes. Regisztrálni nem szükséges, de ajánlott, örülnénk, ha fel tudnánk becsülni a várható érdeklődést a meghirdetett eseményekre. A foglalkozásokon használt eszközökről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Facebook: Budapest Sketchers Group 

Email: budapestsketchers@freemail.hu

A nemzetközi szervezet weboldala: http://www.urbansketchers.org/

  • budapest sketchers

  • Layout 1