Archív

Design játékok

A BMGE Gép-és Terméktervezés Tanszékének kiállítása

Megtekinthető: 2013 06 16

2013. május 3. 16.00

Szakvezető: Zalavári József DLA egyetemi docens
A kiállítást megnyitja: Dr. Váradi Károly tanszékvezető egyetemi tanár

A Műegyetemen majd 15 éve működő terméktervező mérnökképzés a művészeti alapozottságú formatervező és a mérnöki tudásra alapozott termékfejlesztést egy interdiszciplináris terméktervező oktatásban kapcsolja össze. A játéktervezés az első tervezési feladatok egyikeként nem véletlenül kerül minden évben kihirdetésre. Játékos módon játékot tervezni módszertani szempontból kap főszerepet a fent említett tervezőoktatásban.  A logikai, stratégiai, egyéni és csapatjátékok tervezésekor a hallgató a tervezés legalapvetőbb kérdéseivel szembesül. Anyagok, technológiák, színek és formák, a funkció és cél kikerülhetetlen, a tervezés során minden esetben megválaszolásra váró kérdések. A játék kivitelezését a műhelyben rendelkezésre álló lézervágás használata teszi professzionálissá. A csomagolásként alkalmazott vászonzacskó, a magas színvonalú termékleírás és használati utasítás, a színes grafikai arculattervezés észrevétlenül vezeti át a hallgatót a  valóságosan is piaci lehetőségekkel bíró tervezés világába.
Az egyetem szándéka szerint projekt alapú képzésre alapozza oktatását a jövőben. A piaci igényekhez közelítő témák kutatása, a cégek által megfogalmazott kutatási, termékfejlesztési feladatok jó kiegészítője, felkészítője a játékfeladat.
Ehhez segíti hozzá a FUGA a tanszéket és a hallgatókat a kiállítási lehetőség és a továbbiakban a közönség előtt való állandó megjelenés biztosításával: a kis szériás design játékok kizárólag a FUGA könyvesboltjában vásárolhatók meg.

  • IMG_0782 web