Archív

Építészet és Kontextus – Köztéri művészeti pályázatok Pécsett

A kiállítást megnyitja: Sugár János képzőművész, Bencze Zoltán építész

Kurátor: Mélyi József, Hector Solari

Kiállítók névsora:
Breuer Pécsett / Oda-vissza
Csákány István, Andreas Fogarasi, Gyenis Tibor, Lakner Antal, Várnai Gyula, Georg Winter

A kiállítás megtekinthető: december 2-ig.

2010. november 17. 18.00

Victor Vasarely művészeti pályázat
Sergio García-Gasco Lominchar, Török Bence / Szántay Zsófia, Makra Zoltán / Palatinus Dóra, Bruno-Lucas Kneer, Carlo Crovato, Tesch Katalin, Roland Schön

A Dél-Dunántúli Építész Kamara az általa kezdeményezett Építészet és Kontextus program keretében, partneri együttműködésben Pécs városával és a Pécs 2010 Európa Kulturális Főváros támogatásával két köztéri pályázatot hirdetett meg 2010-ben.
A Breuer Pécsett / Oda-vissza meghívásos pályázatban hat képzőművész készítette el terveit az új pécsi Konferencia és Koncert Központ előtti területen felállítandó, Breuer Marcell emlékét megidéző köztéri alkotásra. A pályázatot Mélyi József kurátor irányította, és jelentős támogatást kapott Fellbachtól, Pécs testvérvárosától. A kiállításon a beérkezett makettek és tervek láthatók, középpontban Csákány István pályaművével, amelyet a zsűri megvalósításra javasolt.
A Victor Vasarely nemzetközi nyílt művészeti pályázat az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvánnyal együttműködésben jött létre. Hector Solari, a pályázat kurátora két helyszínt jelölt ki a köztéri beavatkozások számára: Pécs belvárosában illetve Uránváros lakótelepének főterén. A kiállítás a zsűri által kiválasztott legjobb 7, ezen belül a 2011-ben megvalósuló nyertes pályaművet mutatja be.

Breuer-_vasarely-meghivo