Archív

Erika CRINO (Kanada) zongoraestje

Provokált tradíciók

2015. május 3. 18:00

Műsor:
Maurice RAVEL: Valses nobles et sentimentales és Jeux d’eau
Toru TAKEMITSU: Rain Tree Sketch II
Michael PEPA: INVENZIONI per Erika (2012)
BARTÓK Béla: Három burleszk (BB55): I. Perpatvar. Presto; II. Kicsit ázottan. Allegretto; III. Molto vivo capriccioso
Sofia GUBAIDULINA: Sonata

Az olasz zongorista, Erika CRINÓ mind Európában, mind Észak-Amerikában jelentős sikereket ért el szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt. Tanulmányait a trieszti Konzervatóriumban végezte, majd Milánóban Bruno Canino tanítványa volt. Ezt követően Kanadába költözött, ahol a University of British Columbia doktori iskolájának hallgatójaként Dr. Robert SILVERMANnál tanult.
Jelenleg Torontóban él, a Kingsway Conservatory valamint a Torontói Egyetem kamarazene tanára. Torontóban állandó közreműködője a város zenei életének, a CBC RAdio szólistája. többször fellépett a Glenn Gould Stúdióban, ahol nemrégen eljátszotta és egyben lemezre is vette a Koffler Kamarazenekarral, Jacques ISRAELIEVITCH vezényletével J.S. BACH híres a-moll hármasversenyét (BWV 1044) Robert SILVERMAN és Brett KINGSBURY partnereként. A FUGA-beli koncerten személyesen is jelen lévő kortárs szerző, Michael PEPA több művének bemutatásában is közreműködött, többek között a TREMA és a Yakami Variations címűeknek, mely műveket a Canadian Sinfonietta és a horvát Cantus Ensemble tagjaival szólaltatta meg. Különböző kamaraformációk tagjaként elismert előadója kortárs zeneműveknek.
Szólistaként Olaszország mellett több európai országban koncertezett, többek között Franciaországban, Romániában, Lengyelországban, Horvátországban, Ukrajnában. Budapesti szólóestjének műsorát 2015-ös európai koncertkörútja során több helyszínen is megszólaltatja, Budapestre Belgrádból érkezik.

A Kanadában élő zeneszerző Michael PEPA Romániában született. Alapítója és művészeti vezetője akortárs zenék előadásáról ismert Les AMIS koncerteknek, mely már 32 évadot ért meg. A Canadian Sinfonietta alkotói ösztöndíjas zeneszerzője, a Kanadai Zeneszerzők Szövetségének (SOCAN) valamint a Canadian Music Centre Zeneszerzői Egyesületének tagja.
Több mint 80 művét világszerte bemutatták, Kanadán és Románián kívül az Egyesült Államokban, Japánban, Franciaországban, Hollandiában, Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában, Bulgáriában, Ukrajnában is.
A jelen koncerten elhangzó műve, az Invenzioni per Erika 2012-ben készült, egy japán koncertkörút élményéből, a japán templomok és a varázsos Yakami hercegnő szépségét megidézve. A szólózongorára írt művet a szerző 2014-ben átdolgozta zongorára és kamaraegyüttesre, Yakami Variazioni címmel.

Támogató: Fondation Socan, Les AMIS Concerts

Jegyárak: 1500 FT / 1000 FT*
* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek.

Jegyvásárlás a helyszínen.

  • Layout 1