Archív

Év Tájépítésze és Év Junior Tájépítésze Díj 2014

Díjkiosztó gálaest és kiállításmegnyitó

2014. április 24. 17:00

Műsorvezető: Bardóczi Sándor és Szabó Gyöngyvér
Főszervezők: Bardóczi Sándor (MÉK-TKT), Sándor Tamás (MÉK-TKT) és Mohácsi Sándor (MTSZ)
A díj fővédnöke: Dr. Mőcsényi Mihály, Sir Geoffrey Jellicoe, Kossuth- és Széchenyi-díjas tájépítész
Zene: Meszecsinka

A díjkiosztó gála a Tájépítészet Hónapja áprilisi eseményeinek koronázásaként kerül megrendezésre idén harmadik alkalommal. A díjat a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította 2011-ben.
A szakmai díj senior és junior kategóriái kerülnek kiosztásra. A senior jelöltek nyilvános jelölési folyamat eredményeként egyénileg, vagy alkotópárosként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal, a gálaesten idén 7 jelölt mérkőzik a fődíjért. A jelölteket idén is 7 kiváló médiaszemélyiség – Götz Eszter (szabadúszó újságíró) Őrfi József építész és blogger (MNO – Égigérő blog), Pásztor Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő-műsorvezető), Rózsa Péter (rádiós szerkesztő-műsorvezető), Szemerey Samu (urbanista, szakújságíró) Zsuppán András (a Heti Válasz szakújságírója) laudálja majd. Szakmai zsűrink külföldi tagja, Prof Fritz Auweck Münchenből, a Német Tájépítész Szövetségből érkezik hozzánk az IFLA Europe delegáltjaként.
A gálaműsort az L teremben kiállításmegnyitó előzi meg, ahol bemutatjuk a senior jelöltek portfólióját és a junior pályaműveket, valamint bemutatkozik a kisiskolások témanapi munkáival a Rogers Általános Iskola, amelynek udvara volt az idei junior ötletpályázat helyszíne.

Kamarai tagok 1,5 kreditpontot igényelhetnek (1500 Ft)
MÉK: 2014/84

Megtekinthető: 2014 05 05

  • ETD_dijobjekt1

  • 05

  • 08