Archív

Fényt!

B-terv alkotócsoport
Kiállítás

2014. október 1.

Alkotók:
ALMAY Réka, BARAKONYI Zsófia, BARTHA Lili, BESENYEY Bertalan, CZIGÁNY Márkó, CSÉFFAY Alexandra, FICKERT Flórián, FIKTUSZ Lilla, GULYÁS Erik, HAJIMICHAEL Ádám, HIDAS Aanna, HORVÁTH Lili, JAKAB Renáta, KÓKAI András, KURECSKÓ Norbert, LÉTAI Márton, LEVKOVETS Yevgeniy, MAJOR Márton, NAGY Angéla, NAGY Gábor, NAGY-MIHÁLY Márk, RADVÁNY Zoltán, SEBŐK Eszter, SZŐNYI Adrián, SZÜCS János, TÁLOS Tamás, TAPA Ildikó, TORMÁSI Petra, TÓTH Dávid, VIGYÁZÓ András, VITÁLYOS Orsolya, ZSUFFA Zia Cecília

A B-terv egy kreatív öntevékeny kör, mely a Budapesti Műszaki Egyetemen működik. Bázisát terméktervező szakos hallgatók adják, de rendszeresen érkeznek közénk más területekről: építészek, gépészmérnökök vagy más egyetemek diákjai.
Alapvető célunk egy olyan folyamat életben tartása, mely az egyetemi oktatás mellett, segíti a diákok szakmai fejlődését. A hangsúlyt a design területeinek körbejárására, valamint a minőségi alkotóprogramok generálására helyezzük. Nyitottak vagyunk továbbá minden egyetemen kívüli lehetőségre, részt veszünk szakmai rendezvényeken, pályázatokon. Minden félévben legkevesebb két workshopot tartunk, ezzel egészítve ki a féléves tanrendet. Műhelymunkáink fő célja a kötetlen gyakorlati tanulás és alkotás, az új anyagokkal és technikákkal való megismerkedés.
Legfrissebb munkáink az egyedi készítésű lámpák, amiket 2014 tavaszán egy több héten át tartó workshop-sorozat keretében hoztunk világra, a kezdeti skiccektől kezdve a műhelymunkán át egészen a végső kiadványig. Mindegyik lámpa önálló személyiséggel bír, melyekkel a tervezők – egyben készítők – itatták át őket különleges odafigyeléssel. Van közöttük maximálisan funkcionális és frappánsan díszítő, van merev és variálható, sejtelmes és játékos, tömör és légies. Ami összeköti őket az a frissesség és a matéria: a fa és a színes textil kábel találkozása.

Kiadványok:
http://issuu.com/repcus/docs/lampaworkshop_kiadvany_issu
http://issuu.com/repcus/docs/bterv_portfolio_2014_issu

Kapcsolódó rendezvény:
2014 10 21 19:00 B-terv nyílt fényműhely / Workshop

Megtekinthető: 2014 10 26

  • IMG_9161 web

  • IMG_9026 web

  • IMG_9046 web

  • bterv