Archív

GE-ANT 2014

GYERMEKGYÁSZDALOK
Tér/Zene

2014. szeptember 21. 18:00

Műsor:
Gustav MAHLER: Gyermekgyászdalok valamint BALOGH Máté, BARTA Gergely, FUTÓ Balázs, OTT Rezső, PÓCS Katalin, SOLTI Árpád és SZALAI Katalin, TORNYAI Péter új kompozíciói RÜCKERT elégiáira

Közreműködik:
HAJDU Diána, RAJK Judit, KÉRINGER László és SIPOS Soma (ének), BORBÉLY László, NÉMETH András, OTT Rezső és FARKAS Zsolt (zongora) valamint a Sectio Aurea Kamaraegyüttes / SOMOGYI Lili, KOVÁCS Péter és PÁLOS Péter (hegedű), FAZEKAS György és NÉMETH Márta (brácsa), TORNYAINÉ DÓRY Zsuzsa (cselló)
Vezényel: FAZEKAS György

A Sectio Aurea Kamaraegyüttes (művészeti vezető: FAZEKAS György) 2010-ben alakult, eredetileg a zeneirodalom “eltűntté nyilvánított”, méltatlanul elfeledett műveinek, átiratainak előadására. A név jelentésének (Sectio Aurea – Aranymetszés) megfelelően az együttes törekvése, hogy közös találkozási pontot adjon a zenei életben mindennek, mindenkinek. Ismert és kevésbé ismert zeneszerzőknek, közönségnek, új, kortárs és régen játszott zeneműveknek, ezért új formákat keresnek, új darabokat helyeznek látótérbe, új változatokkal ismertetik meg az koncertlátogatókat. Ezzel – reményeik szerint – új impulzust adhatnak a hazai koncertéletnek. 2011-ben MAHLER évfordulós koncertjüket a Magyar Rádió élő egyenesben sugározta. 2012-ben útjára bocsájtották a FIATAL MAGYAR ZENESZERZŐ GENERÁCIÓ ANTOLÓGIÁJÁT (GE-ANT) mellyel különböző programok mentén kihívásokat, inspirációt nyújtanak kortárs zeneszerzőknek. A GE-ANT bemutatkozó koncertje 2012 decemberében volt a FUGA-ban.
A 2014. szeptember 21-i GYERMEKGYÁSZDALOK című koncert alapját képező híres MAHLER dalciklus RÜCKERT elégiáira íródott. Ismert, hogy a költő 1902-ben két gyermekét, míg a dalciklus megírása után, 1907-ben MAHLER pedig a kislányát veszítette el. A két férfi fájdalma és gyásza ez az öt dal, mely a koncerten KÉRINGER László és BORBÉLY László előadásában szólal meg, majd a dalciklus újjászületik, a RÜCKERT versek magyar kortárs szerzők feldolgozásában szólalnak meg,

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Jegyárak: 1500 FT / 1000 FT*
* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek.

Jegyvásárlás a helyszínen koncertkezdés előtt 1 órával.

  • Gyaszzenek