Archív

(Z)Generáció

Vitamin
Konferencia

2014. szeptember 12. 18:30

Résztvevők:
CSEH András (SZIE MTK, építészet, tervezéskonzultáció), KOVÁCS Péter (DE Műszaki Kar, építészet, tervezés-konzultáció), PATAKY Rita (BME, épületszerkezettan, előadás, tervezés-konzultáció), SMILÓ Dávid (AMI, építészhallgató), SÓLYMOS Sándor (MKE, építészettörténet), TAMÁS Pál (MTA, szociológus), TARI Annamária (pszichológus), TASNÁDI József (MOME, médiaművészet, tervezéskonzultáció)

Moderátor:
WESSELÉNYI-GARAY Andor

Lankadó figyelem, az internet fetisizálása, a direkt levezetések felé mutatott közönyösség, egy fészbuk-bejegyzésnél hosszabb szöveget fogadó értelmezési tanácstalanság. Csak néhány, a Z-generációt leíró mítoszok közül, amelyek azonban így is kritikus pozícióba helyezik a művészeti- és műszaki oktatás képviselőit. Hogyan reagáljon a tekintélyelven is megöröklött tudáshalmaz képviselője a kritikus visszajelzésekre? Mit kezdjen a konzulens a kánon átadhatatlanságába ütközve? Hogyan viszonyuljunk az alapértékeket firtató, tabudöntögető kérdésekhez? És egyáltalán: hogyan tanítsuk a Z-generációt? A 20 éves az AMI eseménysorozat keretin belül rendezett konferencia eltérő művészeti- és tudományterületek képviselőivel keresi a választ a fenti kérdésekre.

A konferencia egyúttal megnyitója az eseménysorozatnak, illetve az AMI20x20 Mozaiknak, mely a FUGA nagytermében helyet foglaló hatalmas mozaik-portré, ami magába foglal, egy 20cm x 20cm-s munkát, minden AMI-ban diplomázott hallgatótól. A Mozaik bővül, egészen a Finisszázsig.

Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek. (1000 FT)
MÉK 2014/84

  • ami20plakátok2