Archív

Holokauszt Emlékkoncert

Provokált tradíciók
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program

2014. október 19. 18:00

Műsor:
Kaddis
Gideon KLEIN: Wiegenlied
Robert DAUBER: Serenade
Erwin SCHULHOFF: Jazz Etűdök – Chanson & Tango
Erwin SCHULHOFF: Szvit hegedűre és zongorára
I. Präludium
II. Gavotte
III. Menuetto
IV. Walzer
V. Scherzo
*
KUTI Sándor: Szvit zongorára
I. Quasi una toccata
II. Allegro
III. Largo
IV. Scherzando
V. Alla dansa
KUTI Sándor: Szóloszonáta hegedűre
I. Allegro
II. Largo
III. Allegro molto
Simon LAKS: Romanze
Erich KORNGOLD: Szvit hegedűre és zongorára Op.11
„Sok hűhó semmiért” (Much Ado about Nothing)
I. Menyasszony-öltöztetés (The Maiden In The Bridal Chamber)
II. Lasponya és Furkó. Őrjárat. – Egy groteszk gyászinduló tempójában (Dogberry and Verges. March of the Watch)
III. Kerti jelenet (Scene in the Garden)
IV. Álarcosbál (Masquerade: Hornpipe)

Közreműködik:
KORCSOLÁN Orsolya (hegedű), MALI Emese (zongora) és SUGÁR Gergely (kürt)

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

KORCSOLÁN Orsolya Bécsben élő hegedűművész, akit a közönség a világhírű bécsi Musikverein színpadán a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistájaként, valamint a Bécsi Szimfonikus Zenekar Kamarazenekarának hangversenymestereként és szólistájaként hallhatott, hallhat évről-évre. A Zeneakadémián KAPÁS Géza növendéke volt, majd a New York-i Juilliard School-ban Dorothy DELAY, Masao KAWASAKI és Itzhak PERLMAN osztályában szerezte meg mesterdiplomáját. Elõadóművészi tevékenysége mellett az Országos Rabbiképzõ -Zsidó Egyetem PhD fokozatának várományosa, valamint a bécsi Palais Palffy ‘Musikschule in Wien’ Intézményének igazgatója. A budapesti Zsidó Nyári Fesztivál nagykövete, a Hiányzó Láncszemek koncertsorozat, a budapesti Goldmark Fesztivál rezidens művésze, a Jüdische Kulturwochen Wien művészeti tanácsadója, valamint a Pro Arte Judaica Alapítvány elnöke. A közelmúltban a müncheni Solo Musica kiadó gondozásában jelent meg KornGOLDmark című, GOLDMÁRK Károly, Erich Wolfgang KORNGOLD, Rubin GOLDMARK valamint Robert DAUBER ritkán hallott kompozícióit tartalmazó CD lemeze, melyen partnere MALI Emese zongoraművész. A hangfelvételt San Francisco, London, München, Luxenburg valamint New York zenekritikusai méltatták kitüntető soraikkal. (www.orsolyakorcsolan.com)

MALI Emese zongoraművész 2004-ben diplomázott, majd 2011-ben DLA fokozatot szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Részt vett RADOS Ferenc, SEBŐK György, Dimitri BASKIROV, SCHIFF András és ROHMANN Imre mesterkurzusain. Versenydíjai mellett többször elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat és a KLASSZ Zenei Iroda támogatását. Szólistaként Magyarország jelentős zenei fesztiváljain és külföldön egyaránt gyakran lép fel, de szívesen és sokat játszik kamarazenét is, a magyar zenei élet élvonalába tartozó művészekkel. 2009 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korrepetítora, valamint visszatérő zongoristája nemzetközi mesterkurzusoknak. Legújabb lemeze 2014-ben jelent meg a müncheni Solo Musica kiadó gondozásában, KORCSOLÁN Orsolya hegedűművésszel.

SUGÁR Gergely Budapesten született, tanulmányait Bécsben, Budapesten majd Graz-ban folytatta Friedrich GABLER, FRIEDRICH Ádám, majd pedig Hector MCDONALD osztályában. A Budapesti Fesztivál Zenekar, a Lausanne-i Kamarazenekar, majd pedig a Bécsi Szimfonikus Zenekar tagja, a közelmúltig az utóbbi zenekar társasági elnökeként, valamint a zenekar lemezkiadójának egyik igazgatójaként is meghatározó szerepet vállalt. A Graz-i Művészeti Egyetem tanára. Hangszeres szólókoncertjei mellett a bécsi publikum karmesterként is láthatja, 2015 március 15-én a bécsi Konzerthausban debütál a Bécsi Szimfonikusok kamarazenei ciklusában a zenekar kamaraszólistáinak élén.

  • cafe budapest logo

  • emlekkoncert1

  • Korcsolan-Sugar

  • MaliEmese