Archív

Hüllők időszaka / CSILLIK Kristóf és Karc / MIZSUR Dániel

Aporkrif Könyvek, 2017
Könyvbemutató

2017. június 6. 18:00

A két szerzővel beszélget:
FRÁTER Zoltán és NYERGES Gábor Ádám (sorozatszerkesztők)

CSILLIK Kristóf Hüllők időszaka című kötetében a fekete bárányok humorával és öniróniájával bontakozik ki a fiatal szerző érzelmekkel, élményekkel, kérdésekkel teli, nem felhőtlen, mégis életvidám költészete.
CSILLIK Kristóf 1994-ben született, Budapesten. Költő, az ELTE BTK hallgatója Média és kommunikáció fő- és Kreatív írás minorszakon. Művei az Apokrif mellett a FÉLOnline-on, a Kortárs Online-on, a Kulteren, a Literán, a Műút Portálon és az ÚjNautiluson jelentek meg. 2016 novemberében a FÉLOnline bemutatja sorozat keretében műveiből önálló estet rendeztek az RS9 Színházban.

MIZSUR Dániel Karc című kötetében emberi kapcsolatok, máshol azok hiánya, magányviszonyok pontos, egy-egy nüanszra, törésekre, karcolódásra fókuszáló, érzékeny és feszültségteli leírását kapjuk.
MIZSUR Dániel 1991-ben született, Budapesten. Költő, író, kritikus, az ELTE BTK Irodalom- és kultúratudomány mesterszakos hallgatója, 2016-tól az Apokrif szerkesztője. 2015-ben egy éven át volt az Apokrif Online Feketemosó rovatának egyik szerzője. Versei, prózai művei, kritikái megjelentek az Apokrif nyomtatott és online felületei mellett az Art7-en, A Vörös Postakocsi Online-on, a Hídban, a Librariusban, a Ligetben, az Opusban, a Parnasszusban, a Prae.hun, a Spanyolnáthában, a Szépirodalmi Figyelőben, az Új Forrásban, az ÚjNautiluson és a Zempléni Múzsában.

Az Apokrif Könyvek 2014-ben alapított könyvsorozat, az idén 10. évfolyamába lépő Apokrif irodalmi folyóirat és a Fiatal Írók Szövetsége közös projektje, melynek keretében az Apokrif szerzői pályázhatnak évente könyvmegjelenésre.A nagy sikerű könyvsorozata idén újabb két (immáron az 5. és 6.) kötettel jelentkezik, CSILLIK Kristóf és MIZSUR Dániel bemutatkozó versesköteteivel. Az Apokrif Könyvek pályázatának 2016-os kiírását kézirataikkal megnyerő szerzők könyvei a helyszínen, valamint az idei Ünnepi Könyvhéten a Fiatal Írók Szövetsége standjánál is megvásárolhatók.

  • 18492103_10206808289364576_16558816_n

  • csillik_portré

  • csillik_borító

  • mizsur_daniel_portré

  • mizsur_borító

  • NKA_csak_logo_cmyk