Archív

III. Texhibition

Lengyel, magyar és román textilművészek kiállítása

2018. szeptember 6 – szeptember 28.

2018. szeptember 6. 18.00

kiállítók: Csíkszentmihályi Réka, Fülöp Luca, Kanics Márta, Horváth Evelin, Kónya Kinga, Labus Lili, Liksay Anna, Lőrincz V. Gabi, Molnár Viktória, Regős Anna, Ruttka Andrea, Söptei Eszter, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia

vendégkiállítók: Agnieszka Pasierska, Magda Paszewska – Longstory(PL) és Alexandra Lazarescu, Alexandra Petrache – Halfdrop (RO)

megnyitja: Csomay Zsófia építész
A megnyitót tárlatvezetés követi a kiállító tervezők részvételével.

megtekinthető: 2018 09 28

A TEXHIBITION 2016 óta minden évben különböző generációkhoz tartozó textiltervezők és textilgyártók együttműködésével valósul meg. Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező (Eventuell Galéria) 2015-ben kezdeményezte a projektet, amely a Radnóti Tamás belsőépítésszel közösen szervezett Határtalan Design kiállítások szerves része lett. Korábban a Bálnában, tavaly óta immár második alkalommal önálló kiállításként láthatja a közönség a FUGA-ban.

A projekt fő célja, hogy hosszú távú hagyományt teremtsen, összehozza a különböző generációhoz tartozó tervezőket és gyártókat, felhívja a textiles, az építész és a belsőépítész szakma, valamint a textil iránt érdeklődő közönség figyelmét a korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre. Az idei kollekcióban jacquard bútorkárpitokat, dekorációs anyagokat, transzfernyomással kivitelezett ún. “black out” textileket láthat a közönség.

A 2018. évi TEXHIBITION projektben résztvevő kivitelezők:  Aste Bútorszövet és Lakástextil – Meritum Kft., Csárda Tex Kft., Rovitex Hungária Kft.

A kiállítás a Belvárosi Művészeti Napok programja

https://www.facebook.com/events/2150949048479802/

http://eventuell.hu

 

  • texhibition