Archív

AMIHangSzer + Ember-Természet-Konstrukció

Kiállítás és beszámoló

2014. szeptember 22. 18:30

Megnyitja:
JUHÁSZ Kristóf, színházcsináló ember

Moderátor:
WESSELÉNYI-GARAY Andor

Az ember természeti konstrukció. A jelenkori tér, ember konstruálta természet. Konstrukció, az ember pajzsa természettel szemben. Az ember nem a természet, hanem a konstrukció része. A konstruált természet idegen az embertől. A természet nem konstrukció, hanem embertelen környezet. Az ember konstrukció, nem természet. Az emberi természet konstruál.
Témánk az ember és életterének viszonya – legyen utóbbi természetes, vagy mesterséges. Célunk, hogy feltárjuk azokat a harmóniákat, ellentéteket, amik jellemzik az egyén és környezetének kapcsolatát, vagy épp a kapcsolat hiányát.
Kérdésünk, hogy az ember-e a szörny, ami szembenáll a természettel, vagy a természet maga az örök, végső Ellenség? Az ember természeti lény-e, ha igen, miért épít magának saját, konstruált környezetet, ha nem, miért érzi magát mégis feszültnek, neurotikusnak mesterséges tereiben? Miért vágyunk vissza az ősállapotba, miközben „odakint” minden túlélésre termett és moralitás nélkül küzd – akár a kárunkra – az életben maradásért? Mi a szerepünk ebben a „történetben?”
A kiállításon a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a soproni Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatói vesznek részt!

Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek. (1000 FT)
MÉK 2014/84

  • ami20plakátok5