Archív

Rondo Quartet

In Memoriam TENGELYI László
Vendégségben a FUGÁban

2014. szeptember 7. 18:00

Műsor:
BEETHOVEN: B-dúr vonósnégyes, Op. 130

Közreműködik:
DÓCZI Áron és PINTÉR Dávid (hegedű), TORNYAI Péter (brácsa), MÓD Orsolya (cselló)

A koncert előtt a 2014. július 19-én elhunyt TENGELYI László filozófusra KOMORJAI László és BOROS Gábor filozófusok emlékeznek.

A Rondo Quartet 2003-ban a Zeneakadémia II. évfolyamos hallgatóiból alakult, akik a diplomáig NÉMETH Gézának, a Bartók Vonósnégyes brácsásának osztályában tanultak, de órákat vettek többek közt RADOS Ferenctől, KOMLÓS Pétertől, ÉDER Györgytől is. 2006-ban az együttes második díjat kapott a budapesti Országos Weiner Leó kamarazenei versenyen. 2007 nyarán a Bad Berleburgi Zenei Fesztivál vendégei voltak, ahol többek között a Bartók Vonósnégyessel közösen MENDELSSOHN Oktettjét adták elő, s ezt ugyanennek az évnek őszén az 50 éves Bartók Vonósnégyes születésnapi koncertjén a Zeneakadémia Nagytermében megrendezett gálakoncerten is megismételték. Rendszeresen hangversenyeznek itthon és külföldön egyaránt, többek között 2008 júniusában Salzburgban a Schloss Mirabell dísztermében két koncertet adtak. Repertoárjukat 300 év vonósnégyes-irodalmából válogatják és bővítik. Nagy örömmel tűzik műsorukra magyar szerzők műveit is.

Jegyárak: 1500 FT / 1000 FT*
* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek.

Jegyvásárlás a helyszínen koncertkezdés előtt 1 órával.

  • rondo_2