Fotó - Archív

Ismerős ismeretlen – színes életképek az ötvenes évekből

Válogatás az MTI fotótárából
A Fotóhónap 2014 keretében
Kiállítás

2014. október 29. 17:00

Az Ismerős ismeretlen, színes életképek az ötvenes évekből címmel jelentkező kiállításunk az elmúlt évben egy nagyobb projekt keretében digitalizált több mint 10 ezer, ebben az időszakban készült MTI-s fotóból ad ízelítőt. Ízelítő ez a kiállítás, hiszen szolgáltatásaink, archívumunkban található mintegy 14 millió fotó negatívon, a naponta gyarapodó mintegy 1.7 millió digitális fotón valamint az elmúlt 25 évben kiadott, folyamatosan bővülő 4 millió hírt tartalmazó adtabázison, az 1988 előtt kiadott híreken és több mint 10 ezer infografikán alapulnak. Célunk, hogy a fotókat, a friss képektől a folyamatosan feldolgozásra kerülő archív képekkel együtt minél hamarabb mindenki számára interneten elérhetővé, kereshetővé és igény esetén megvásárolhatóvá tegyük. Így az adott korokról újfajta impulzusokat is kaphat a böngésző, s közben neves fotósaink, többek között VADAS Ernő, JÁRMAI Béla, JÁRAI Rudolf, BOJÁR Sándor, GERE László eddig ismeretlen képeivel is
találkozhat.

Megtekinthető: 2014 11 21

FOTÓHÓNAP 2014

2014. október végével kezdődően a Magyar Fotóművészek Szövetsége 2014-ben tizedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap2014 fesztivált. A rendezvénysorozat az elmúlt évek során a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált. A fesztival a fotográfia tartalmi és eszközbeli sokszínűségét népszerűsíti, az együttműködést erősíti a vizuális művészetek iránt érdeklődők körében. A fesztivál több európai fővárossal egyidejűleg és együttműködve mutatja be a kortárs fotográfiai törekvéseket. A Fotóhónap2014 eseményei idén a nemzetközi trendekhez is igazodva a történelmi emlékezet és az archívumok előhívásának gondolatát járja körbe. A kiállítások klasszikus médiuma mellett számos rendezvény, portfolio review, workshopok, pop up bolt és performansz szinesíti a fesztivált. A Fotóhónap 2014 fesztivál központi helyszíne a FUGA.

A fesztivál szervezői:
SZAMÓDY Zsolt Olaf (fesztiváligazgató, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke), UHL Gabriella (kurátor), MARTON Bea (programkoordinátor), VÁRNAI Eszter (asszisztens)

További információk:
www.fotohonap.hu

  • B4_B1

  • FH2014_logosorban_hasznalatos ff