További hírek

Jan Gehl: Élhető városok

Előadás és filmvetítés

2013. szeptember 24. 19 óra

Jan Gehl a világ egyik legismertebb városépítész szakembere. Nevéhez fűződik az élhető város gondolata és az arra épülő városfejlesztési stratégiák kidolgozása. Az ő munkássága alapján jött létre többek között Koppenhága városfejlesztési programja, aminek eredményeképpen a dán főváros évek óta vezeti a világ legvonzóbb városainak listáit.

Szeptember 24-én 19 órakor Jan Gehl Élhető városok címmel nyilvános előadást tart a FUGA Budapest Építészeti Központban. Az előadás után 21 órától levetítésre kerül a The Human Scale (Az emberi lépték) című, Gehl elveit városi példákon keresztül feldolgozó dokumentumfilm.

Az előadáson és a vetítésen a részvétel ingyenes, minden, az építészet és a városok iránt érdeklődő látogatót szeretettel várunk. Szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Jan Gehl látogatása a Metropolis Budapest programsorozat részeként valósul meg, Budapest Főváros Önkormányzata és a FUGA támogatásával. A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

A Metropolis Budapest a Kortárs Építészeti Központ, a Placcc Fesztivál, valamint a Dán Kulturális Intézet és a Holland Nagykövetség kezdeményezéseként jött létre. A programsorozat célja a kortárs kultúra, a kreatív iparágak és a városfejlesztés kapcsolatainak vizsgálata és fejlesztése előadásokkal, eseményekkel, vitákkal és elemzésekkel. A Metropolis Budapest része lesz 2013-ban a Placcc fesztivál és a Város Modellezése című III. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál is.

 

  • cities for people

  • jan gehl