Archív

Katalizátor-díj

Örömmel írjuk, hogy a FUGA kortárs zenei programjait jelölték a 2012-es Katalizátor-díjra!

2013. január 19.

Kedves Barátaink!
Örömmel írjuk, hogy a FUGA kortárs zenei programjait jelölték a 2012-es Katalizátor-díjra! Nagy dolog ez az elismerés egy kortárs zenei műhely életében.
A dijról az alapító tranzit. hu honlapján találni részletes összefoglalót: http://katalizatordij2010.blog.hu/page/2
A díjátadó január 25-én, pénteken, 19.00 órakor lesz a Jurányi Inkubátorházban.
https://www.facebook.com/events/126251734210020/

KÖSZÖNET EZÉRT a jelölőnek, szerzőinknek, előadóinknak, kritikusainknak, közönségünknek.

Rajk JuditFUGAkoncertek

Utóirat: Következő kortárs zenei koncertünk január 20-án, vasárnap 18. 00 órakor: SZŰCS Péter (klarinét) és GULYÁS Anna (tánc) estje

Részlet a jelölés ismertetőjéből:

AFUGA a város kortárs építészetének reprezentatív helyszíne. A Budapesti Építészeti Központot 2009-ben a Budapesti Építész Kamara hozta létre szakmai fórumként, építészet és társművészetek kapcsolatának erősítésére. Legsikeresebb programjaik közé tartozó, FUGAkoncertek néven ismert komolyzenei rendezvényeik is ezt a kapcsolatot firtatják, időben és térben.  Milyen törvényszerűségek, szabályok működnek oda-vissza, korok és stílusok szerint? Hogyan inspirálja a hangzó tér a zeneművészet kiváló képviselőit?

Zenei programjaik közül kiemelkedő jelentőségű a 2010 januárjában indult, a közönség és a szakma által is ismert és elismert TÉR/ZENE sorozat, mely az országban egyedülálló kortárs zenei műhelyként, havi rendszerességgel ad teret új művek bemutatására, a fiatalabb zeneszerző és előadóművész generáció közreműködésével, bevonva a nemzetközi kortárs zenei élet szerzőit, előadóit is. 2010-2012 között 132 mű ősbemutatójának és magyarországi bemutatójának volt színhelye a FUGA. A FUGAkoncertek sorozat szerkesztője Rajk Judit.

  • katalizator