Archív

LA Hippocampus

Tájakadémia és Land Art Alkotótábor
Kiállítás

2015. február 18. 18:00

Megnyitja:
BARDÓCZI Sándor, BUCZKÓ Bence, Dr. DÖMÖTÖR Tamás

Kurátorok:
ANGYAL Andrea, BUCZKÓ Bence, KOVÁCS Andrea, MATÓK Andrea

Kiállító:
Dr. ALMÁSI Balázs, ANGYAL Andrea, ARANY Gergely, BÁRSONY Judit, BERKECZI István, BICZÓK Anna, BUCZKÓ Bence, CSÉPKE Tamás, CSONKA Zsófia, CZIBIK Eszter, DOMANOVSZKI Anna, Dr. DÖMÖTÖR Tamás, ÉNEKES Anna Katalin, FÁBI-MOLNÁR Márta, Dr. FICZEK Ferenc, HAJNAL Lilla, HULEJ Miklós, ILLÉS István, JÁNOSI Dóra, Dr. KABAI Róbert, KÁLMÁN Zsófia, KARLÓCZAINÉ BAKAY Eszter, KATÓ Eszter, KERTÉSZ Éva Réka, KOÓS Nóra, KOVÁCS Andrea, LAKATOS Ferenc, MÁTÉ Klaudia, MATÓK Andrea, NAGY Katalin, NAGY-ERDEI Bence, NYITRAI Kata, SÁNTHA Eszter, SIPOS Eszter, SZABÓ Réka, SZAKÁCS Barnabás, SZUROVECZ Erik, SZUROVECZ Roland, TAHI-TÓTH Orsolya, TAKÁCS Edvárd, Tran VAN GIANG, VAJDA Ágnes, VIDACS Borbála, WAGNER Bese

Közreműködő:
BUJNOVSZKY Tamás, Dr. FICZEK Ferenc, HARIS László, KATÓ Eszter, Dr. PÉK Győző, SZEMADÁM György

2014 nyarán a Magyar Tájépítészek Szövetsége támogatásával másodszor került megrendezésre az LA Hippocampus, tájművészeti alkotótábor. A Debreceni Nagyerdő revitalizációjának részeként öt maradandó és számos ideiglenes land art alkotás készült el tájépítészek, építészek és képzőművészek közös munkája során. A több generációt aktivizáló tábor témája a flow jelenség volt, mely egyszerre utalt a Békás-tó közeli helyszínre és az áramlásra, valamint a Csíkszentmihályi Mihály-féle tökéletes élmény pszichológiai terminusára. A résztvevők szakmai előadásokon közelebbről is megismerkedhettek az ihletforrásként szolgáló téma tudományos és művészeti elméleteivel. Az alkotótábor egy hetében a környező vidék természeti formáit és elemeit felhasználva hoztak létre hosszabb-rövidebb távon fennmaradó (interaktív) installációkat a művészet és a táj, ember és természet kapcsolatát kutatva, a parkerdő turisztikai vonzerejét növelve.
A Magyar Tájépítészek Szövetségének munkacsoportja hagyományteremtő célzattal indította útjára 2013 júliusában a legendás balatonboglári Kápolna-dombon az első land art szabadegyetemet. A kötetlen formájú szakmai előadások célja az interdiszciplináris és közösségépítő szemléleten alapuló élményalapú tudásbővítés és új alkotói technikák elsajátítása. Az LA Hippocampus a különböző szakmai – építészet, formatervező, ipar- és képzőművészet, design, vizuális kommunikáció – területről érkező résztvevőket környezettudatos anyaghasználatra, a lokális értékek gyarapításán keresztül pedig társadalmi szerepvállalásra is ösztönzi. A tábor szervezői a tájléptékű környezetszobrászat és térfestészet sajátosan minimalista és konceptualista kompozíciói által számos további város természeti vidékeinek újradefiniálását tervezi.

További program: Az LA Hippocampus 2014-ről készült rövidfilm premiervetítése

WEB: http://tajepiteszek.hu/la_hippocampus
Facebook: https://www.facebook.com/pages/LAND-ART/1518939468364800

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft).
MÉK 2015/49

Megtekinthető: 2015 03 18

  • Bujnovszky Tamas_37 web

  • Bujnovszky Tamas_63 web

  • Domotor Tamas_IMG_3887 web

  • Almasi Balazs_nagy_DSC_7944 web

  • 1. kép