Archív

Lakótelep

SZIGETHY Anna
Kiállítás

2015. október 16. 18:00

Megnyitja:
UHL Gabriella (művészettörténész)

Az elmúlt két évben a városi terekben megjelenő intimitással és a változó városképhez való személyes viszonnyal foglalkoztam. Mivel főleg Berlinben és Budapesten dolgoztam, figyelmem a lakótelepek felé irányult; az uniformizált lakóterek és életek akkori és mostani továbbélése felé.
Az installáció különböző médiumokban létrehozott elemekből áll. Fotók, tervrajzok, bútorok a maguk fizikai valójában jelenítik meg a helyet, de mindettől elvonatkoztatva az installáció szimbolikus jelentést is hordoz, ami nemcsak az adott városrészre, de a modernizmus lázas lakótelep-építészetére és az odaköltözők közösségére is reflektál; igyekszik megjeleníteni mindazokat a vágyakat, történeteket, elképzeléseket, amelyek ehhez az építészeti térhez kapcsolódhatnak. /SZIGETHY Anna/

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.

A kiállítás az Európai Unió és Magyarország támogatásával a TÁMOP 4.2.4.A/1-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program” című kiemelt projekt támogatásával valósult meg.

Megtekinthető: 2015 11 08

  • szigethy_lakotelep_2

  • CAFe_budapest_2015_logo_HU_RGB

  • nkp-logo-allo-rgb