Archív

LOGIFACES

Analóg játék digitális elméknek
MeetUp
Találkozás és játék az alkotókkal
Tervhivatal építészstúdió új találmánya

2014. november 20. 18:00

A LOGIFACES egy logikai puzzle betonból, amelynek ötlete az ősi kínai logikai játékok és a 3D modellező szoftverek ötvözetéből alakult ki. Az egy szettet alkotó tizenhat beton prizma, egyszerre designtárgy is, így a logikai játék egy otthon vagy iroda dísze is lehet.
A 3D modellezés ihlette puzzle nagyobb kihívás, mint aminek első ránézésre gondolnánk. Az alapjáték 16 beton prizmából áll, és egyetlen szabálya van: úgy kell egymás mellé helyezni az elemeket, hogy azok ugrás nélküli folytonos felületet alkossanak. A 16-os szettből ezzel a szabállyal kirakható egy egyenlő oldalú háromszög, de a LOGIFACES-ben ennél sokkal több rejlik: az ősi kínai logikai játékhoz, a Tangramhoz hasonlóan érdekes kihívás benne, hogy milyen más alakzatok rakhatók össze a szabály betartásával. Míg az elemekkel való szabad játék utat enged a fantáziának, addig a kötött minták helyes kirakása több perces fejtörést és szórakozást nyújt a játékosoknak akár egyedül, akár többen egyszerre közösen oldják meg a feladványokat.
A játékot korunk háromdimenziós modellező szoftverei inspirálták. Egy hullámfelület matematikailag bonyolult ezért a digitális modellező programok háromszögekre bontják az ilyen felületeket, hogy azok a számítógépek és a program használói számára kezelhetőek legyenek. Ezeket a háromszögeket nevezzük facesnek. A LOGIFACES a számítógépes grafikáknak ezt a karakterességét kívánja megjeleníteni és játékossá tenni a való világunkban. A LOGIFACES élmény különlegességét a térbelisége és tapinthatósága adja, ez a logikai játék azoknak szól, akik egy kétdimenziós logikai kihíváson túl a térbeliségét és az esztétikáját is értékelik. A digitális kultúra anyagtalansága találkozik a beton tapintható anyagszerűségével a LOGIFACES-ben és teremt újszerű esztétikai élményt használói számára.
A LOGIFACES története 2013-ban kezdődött Budapesten. Ebben az évben rendezte meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem az 1359 cm3 című játék design versenyt, amelynek zsűri elnöke Rubik Ernő a Rubik kocka feltalálója volt. A LOGIFACES első prototípusát erre a versenyre készítette el a Tervhivatal építészstúdió csapata, még fa elemekből, festett felülettel. Akkor a játék a 260 nevezőből a legjobb nyolc közé került. Egy évvel később a játék elnyerte a Magyar Formatervezési díjat, ahol tervezői csapatunk megismerkedett a szintén Magyar Formatervezési Díjas VPI beton manufaktúrával. A találkozás remek együttműködési lehetőséget teremtett a LOGIFACES gyártásához, a két csapat közösen felismerte, hogy a játékból a beton segítségével lehetne kihozni igazán különleges értékeit.

Elérhetőségek:
Indiegogo kampány: igg.me/at/logifaces
Honlap: www.logifaces.com
Bemutató videó: vimeo.com/vizit/logifaces
Facebook oldal: facebook.com/logifaces
Képek a termékről és arculati anyagok: http://bit.ly/LOGIFACESpresskit

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  • zavada kep

  • logifaces11

  • logifaces19

  • logifaces_event02

  • logifaces_event04

  • logifaces_werk01