Archív

Magyar Jazzénekesnők Estje

FÁBIÁN Juli, GEREBEN Zita, TISZA Bea

km.: SÁRIK Péter zongora, OLÁH Zoltán bőgő, BERDISZ Tamás dob

Ezen az estén olyan jazz énekesnőket hallhat együtt a FUGA közönsége, akik különböző előadói egyéniségek. Stílusukat önálló hangvétel jellemzi, és szívesen kísérleteznek műfaj különböző irányzataival. A műsorukat kísérő trió nagyszerű all-round muzsikusokból áll.

2010. október 29. 19.30

FÁBIÁN Juli jelenleg két állandó formáció tagja. Ezek egyike az elektronikus
nu-jazz-drum and bass zenekar, a Barabás Lőrinc Eklektric, a másik állandó formációja saját zenekara, melyet 2007 nyarán alapított Jazz Riff néven. Ezzel a zenekarral a világhírű szaxofonos, Kenny GARRETT előzenekaraként játszott a Jazztergom fesztivál színpadán. Többször fellépett a Budapest Jazz Orchestrával, a Free Style Chamber Orchestrával, 2008-tól a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének énektanára. FÁBIÁN Juli két ízben, 2007 és 2008 nyarán is a világhírű Montreux-i Jazz Fesztivál Shure jazz énekversenyének döntőjébe jutott. 2010-ben a Fábián Juli Jazz Riff Honey&Chili albumán megjelent öt saját szerzemény hetedik helyezést kapott a UK Songwriting Contest dalszerző versenyen jazz és pop kategóriában.
www.fabianjuli.com

GEREBEN Zita saját együttese 2007-től működik, de a közönség már az Emil.RuleZ együttes tagjaként is megismerhette, és rendszeresen játszik duóban NAGY János zongoristával is. A Kőbányai Stúdió elvégzése után tanulmányait a L.F.Z.E. Jazztanszékén folytatta. Az énekesnőhöz alapvetően közel áll a lírai előadásmód. Idén jelent meg önálló albuma az EMI kiadó gondozásában Ready for the Sun címmel. Dallamos, érzékeny, de ugyanakkor energiákkal teli zene hallható rajta, amelynek zenei stílusa a jazz balladáktól egészen a tempós funk zenékig terjed. A lemezen főleg Zita szerzeményei hallhatóak, de természetesen régi zenésztársai is részt vettek a dalok megírásában.
www.myspace.com/gerebenzita

TISZA Bea a Jazztanszéken már első éves korában feltűnést keltett finom muzikális előadásmódjával, jazz éneklésével. Profi előadóként is számos siker áll mögötte, énekhangjával azonnal atmoszférát tud teremteni a színpadon. Énekelt 1994-ben a László Attila Banddel, 1998-ban OLÁH Kálmán szextettjével első helyezést értek el a Stella Artois zenei versenyen. Ebben az évben jelent meg hagyományos jazz standardeket tartalmazó szólólemeze (Autumn Leaves). Rendszeresen fellép Budapest zenés klubjaiban, saját szerzeményeit és klasszikus jazz standardeket ad elő. Zsűritagnak választották a Magyar Rádió szervezésében megrendezett jazz ének tehetségkutató versenyen. 2003 februárjában meghívást kapott a londoni 606 jazz clubba, és a fellépés sikerének köszönhetően 2003 novemberében megjelent újabb szólólemeze (Bea) angol jazz zenészek közreműködésével. Saját zenekarán kívül fellép közreműködőként a Cornelio Tutu Banddel is.
www.tiszabea.hu