Archív

Másodévesek

JANÁKY István emlékére
MOME Építészeti Intézet

Kiállítás

2014. október 6. 18:00

Megnyitja:
TURÁNYI Gábor DLA

Konzulens:
CSOMAY Zsófia DLA és CZAPEK Ádám

Hallgató:
BALOGH Imola, CZAKÓ Dorottya, DEBREI Nóra, FARKAS Ádám, GÁRDOS Fanni, GYÖRGYI Hanga, HANKÓ Gábor, NÉMETH Paula, PETRÁNYI Luca, RÁNKI Soma, TÓTH Alma, TÓTH Árpád, ZSILINSZKY Bea

A tervezési feladatok:
ba2/I.
Mátraverebély az országos Kéktúra egyik állomása. A cél egy olyan turistaház létrehozása, ahol a túrázók csak egy-egy napig, ideiglenesen szállnak meg. A terv része egy olyan lakóház is, ahol egy öttagú család elfér, akik egyébként a ház fenntartásáért felelnek. A feladat ezen túl a település megismerése, a helyi adottságok feltérképezése. A turistaház számára két lehetséges terület is felmerült, a hallgatók a megtapasztaltak alapján döntöttek arról, hogy melyik az alkalmas hely az épület elhelyezésére.

ba2/II.
A félév során egy meglévő épületegység, az Angyalföldön álló ‘HÉT HÁZ’ – átalakítása volt a feladat. A ma már romos munkástelep egységeibe olyan intézmény létesítése volt a cél, ahol az állami gondozásból kikerült, 18. életévét betöltött állami gondozott gyerekek szociális lakásokba költözhetnek, amennyiben dolgoznak, tanulnak.

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek. (500 FT)
MÉK 2014/84

Megtekinthető: 2014 10 26

  • MOME

  • mome web

  • TUR_moidell web

  • utogondozo web