Archív

Mellőzöttek

Turay Balázs kiállítása

Kiállításmegnyitó és kerekasztal-beszélgetés

megnyitja: Kőszeg Ferenc
tárlatvezetést tart és a képeket bemutatja: Turay Balázs fotográfus

19.00 órától kerekasztal-beszélgetés Turay Balázs fotókiállítása kapcsán a romák elleni támadások túlélőiről, áldozatsegítésről, az elsőfokú ítéletről, a rehabilitáció lehetőségéről, és korlátairól

vendégek: Csonka Árpád, Matern Éva, Stépán Balázs, Turay Balázs
moderátor: Rózsa Péter

Turay Balázs kiállítása megtekinthető szeptember 11-ig.

2013. szeptember 5. 18.00

A Mellőzöttek című kiállítás azért jött létre, hogy bemutassa a roma családok és a teljes roma közösséget ért rasszista indítékú támadások utóhatását, és rámutasson: a támadások közvetve az egész társadalom ellen irányultak. A kiállítás képei a romák elleni támadássorozat óta eltelt időben készültek a túlélőkről és a helyszínekről, a családoknál tett látogatásokról.
Az ítélet megszületett, de ezzel nincs lezárva ez a borzalmas történet. Az áldozatokat, családtagjaikat nem hagyhatjuk magukra. Mindannyiunk felelőssége, hogy sose felejtsük el a szörnyű gyilkosságsorozatot.

A kiállítás képei az Amnesty International Magyarország felkérésére, a szervezet gyűlölet- bűncselekmények elleni munkájának részeként készültek 2012 és 2013 során, valamint kiegészülnek Turay Balázs Hidegvérrel című fotósorozatával.
A Hidegvérrel című sorozat elkészítését és kiállítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

A kerekasztal-beszélgetést a FUGA rádió élőben közvetíti.

A FotoKlikk oldalán is élő közvetítésre kerül sor.

 

  • Turay_Mellu0151zöttek

  • AIM_hivatalos_logo_kis másolata