Fotó - Archív

MESTERKURZUS

HALAS István Balogh Rudolf-​díjas fotográfus iskolája
Felvételi beszélgetések

2014. szeptember 18. és 19. valamint 25. és 26. 16:00-19:00

Két alapvető trend létezik a fotográfia oktatásában. Az egyik irányzat a technika, a felszerelés, a nyersanyagok és a labor/számítógép; a hardver, míg a másik az elméleti háttér, az esztétika, a kompozíció, valamint a fotó- és művészettörténet jobb megismerését és magát az alkotást helyezi előtérbe. A művészi fotográfia oktatása és gyakorlata megköveteli e kétfajta megközelítés egyenrangú elfogadását és magas-szintű alkalmazását.
A MESTERKURZUS e két látszólag egymásnak ellentmondó trend összhangjában képzi hallgatóit. A kurzus ideje alatt a fényképe-zés gyakorlata, a labormunka és az elméleti órák és a közös munka teszi lehetővé a modern művészi fotográfia szellemi és technikai eszköztárának elsajátítását. A gyakorlati órák HALAS István, Balogh Rudolf-díjas fotóművész Belgrád rakparti műtermében zajlanak immár tizedik éve. Az elméleti órák a FUGÁban, a Budapesti Építészeti Központban, múzeumokban, galériákban, gyűjteményekben és könyvtárakban lesznek.
A kurzus heti két alkalommal 2-3 órában 30 hétig, 2015 májusáig tart. A gyakorlati foglalkozások 5-6 fős csoportokban zajlanak.

A MESTERKURZUS vezetője:
HALAS István, Balogh Rudolf-díjas fotóművész

Jelentkezés személyesen, telefonon: +36 30 623 68 93,  e-mailben: hp@halasis.com

További információk: http://www.halasis.com/halasis_mastercourse.htm vagy www.facebook.com/hpmesterkurzus

  • szorlap2014hq_Page_2

  • szorlap2014hq_Page_1