Archív

„Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!”

A Balkon Aranya pályázat díjátadó rendezvénye

2015. november 6. 17:00

A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium 2015-ben harmadik alkalommal hívta fel Budapest lakosait, hogy kertészkedjenek otthon, „zöldítsék” környezetüket. Céljuk, hogy ezzel a pályázattal, illetve tanácsokkal, ötletekkel mindenki számára könnyen hozzáférhetővé tegyék a kert örömét.
A pályázatra három kategóriába lehetett nevezni: Balkon – erkélyen végzett növénykiültetés, Párkány – ablakpárkányon végzett növénytelepítés, Gang – belső, illetve külső körfolyosón végzett kiültetés. Az eddigi években a balkon kategóriába érkezett a legtöbb nevezés, azonban az érintettek sok munkát fektettek az ablakpárkányok és a gangok növényesítésébe is.
Kategóriánként (Balkon, Párkány, Gang) a szakmai zsűri pontozása alapján az első három helyezett díjazásban részesül. A www.facebook.com/balkonaranya oldalon a pályázatok képei közül közönségszavazás alapján a legjobbnak választott pályamű különdíjat kap. Ezen felül a beérkezett pályázatok közül egy véletlenszerűen kisorsolt pályamű is díjazásban részesül. A zsűri döntése független a közönségszavazás eredményétől, az eredményt a díjátadó-ünnepségen tesszük közzé. A nyeremények közt többek között szerepelnek kertészetekben beváltható ajándékutalványok, könyvek és különböző értékes belépőjegyek.
Az ünnepségen a Szakkollégium kihirdeti a győzteseket és átadja a megérdemelt díjakat. A barátságos hangulatú rendezvényre az összes nevező hivatalos, és a díjátadón kívül a pályázaton szerzett „balkonzöldítési” tapasztalatok megosztására, inspirációk gyűjtésére is lesz lehetőség kötetlen beszélgetés keretein belül. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényen!

Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek (1000 Ft). MÉK 2015/49

  • balkon aranya 01

  • balkonaranya web

  • balkonaranya web 3

  • balkonaranya web 2

  • balkon aranya