Archív

Múzeumok Éjszakája 2011

Már kaphatók a Múzeumok Éjszakája karszalagok a FUGA könyvesboltjában. Kérjük támogassák a FUGA-at azzal, hogy nálunk vásárolják meg belépőjegyüket!

A karszalagok érvényesek június 24-én az összes helyszínen és programon, a múzeumi buszjáratokon, valamint a BKV valamennyi menetrend szerinti járatán 16.00 – 05.00 óra között.

Gyerek jegy: 600 Ft

Felnőtt jegy: 1400 Ft

2011. június 24.

képzőművészet FUGA fine arts

17. 00              TEREMterem

A BME Középülettervezési Tanszékén 2011-ben új kurzus indult DEPÓ – Kortárs Művészeti Eszköztár Építészeknek címmel. A munka eredményét mutatja be a kiállítás.

A kiállítást a résztvevő diákok beszámolójával és Pintér Réka performanszával nyitjuk meg.

Megtekinthető: 2011 07 26

Kurzusvezetők: Baróthy Anna és Lénárd Anna

Kiállítók a BME Középülettervezési tanszék hallgatói:

Bessenyei Krisztina, Csúsz István, Domonkos Tamás, González Marcell, Heli Judit, Hory Gergely, Kiss András, Kóthay Zsófi,Latkóczy Dóra Anna, Lajkó Nóra, Lőcsei Gergő, Lukátsi Marcell, Macsuga Eszter, Máthé Dóra, Mester Tamás, Müllner Péter, MátéTamás, Medveczky Dóra, Mészáros Máté, Nagy Zoltán, Perge Dia, Pintér Réka, Riesz Abigél, Sasvári Áron, Szabo Timi, TarcaliDávid, Tóth Bálint, Tóth Gergely, Vígh Ágnes

képzőművészet FUGA fine arts                                  BREUER MARCELL terem • hall

18.00  Dús László kiállítása

A kiállításon a művész 20062011-ben készült munkái láthatók

Kurátor: Simon Zsuzsa

Megtekinthető: 2011 07 19

Megnyitják a művész keresztlányai:

Bálint Karolin, Bánki Dóra, Csiszér Zsuzsa, Csurka Eszter, Fischer Judit, Gajzágó Donáta, Gajzágó Dorottya, Haász Katalin, Karsay Dorottya, Karsay Noémi, Kovács Lola, Mihály Anna, Nemere Réka, Őry Annamária, Pilhál Zsófia, Pócs Eszter, Rupp Anikó, Szabó Ágnes, Szabó Noémi, Szemethy Orsolya, Takács Borbála, Újlaky Pónika

Közreműködik: Matkó Tamás

„Felületeket, textúrákat korábban magam hoztam létre nyomataimon, sóval, vegyszerekkel, gézzel, egyebekkel. Most a régi textúrák helyére homok, penészes fal, vízfelületek, farakás, üvegek fotókópiás ábrázolása kerül, de egy izzadt homlok, vagy egy izzadt tenyér fotója, sőt akár a szántóföldé is lehet textúra, különösen, ha fölnagyítom. Régen is csodálatos érzés volt saját felületet előállítani, most is sokszor meglepődöm, amikor olyat hozok létre, ami nincs, mert ez a teremtés egy módja.” Egy kiállítási katalógusában (Székesfehérvár, 2003). Dús László így ír munkamódszeréről, amely, mint a szöveg további részéből is kiderül, nem csak a módszerre vonatkozik, hanem ez maga az ars poetica. Ennek a művészeti hitvallásnak egy nagyon fontos eleme, hogy a művész nem tulajdonít szimbolikus jelentést absztrakt képeinek, nem akarja nonfiguratív képeit külső, képen kívüli tartalmakkal magyarázni. Nézzük meg a képeket, és ne keressünk mögöttes értelmet! – mondja a festő. Fontos ezt kiemelni, mert igen kevés azon absztrakt festők száma, akik ilyen nagyvonalúan nyitva hagyták a kép értelmezését, ennyire bíztak a kép vizualitásának erejében. /Simon Zsuzsa/

komolyzene FUGA music BREUER MARCELL terem • hall

19.30   Ifjú Zenebarátok Kórusa koncertje

Vezényel: Ugrin Gábor

Németalföldi és Olasz reneszánsz madrigálok

Francia és Magyar XIX-XX. századi kórusművek

21.00   Kötéltánctangó

A Cirkusz-KA trió koncertje

Szlávics Anna – ének, kalimba, melodika, ütőhangszerek, játékok és dalszerzés

Rock Tamás – klasszikus gitár és zeneszerzés

Simon István – gadulka (bolgár visszhangos hegedű) és ud (török lant)

Keserédes dalok, világok zenéiből indultak, nyitott fülekbe és szívekbe érkezni. A Cirkusz-KA hangzásvilágában a sokfélén nőies, boros, zsongó hangulatokat flamenco és jazz ihletésű virtuóz gitárjáték feszíti és csillapítja. A gadulka és az ud érkezése új színekkel festi tovább a mesét.

21.30   Peter Ogi koncertje

22.30   Rorschach koncert

A Rorschach zenekar (www.rorschachmusic.hu) egy a capellában is otthonosan mozgó indie-pop formáció, amely mind auditív, mind vizuális élmények tekintetében lebilincselő és egyedülálló produkciókat hoz létre. A Múzeumok Éjszakáján egy igazi, újrahangszerelt, akusztikus csemegével szolgálnak az érdeklődőknek.

Az együttes tagjai: Auer Márton ének, Bubnó Lőrinc gitár, ének, vokál,

Bubnó Márk dob, ének, vokál, Szkórits-Tala Gábor basszusgitár, ének, vokál

23.30     Nyáresti muzsika Moldvából és a középkori Európából, énekhangra és kobzára

Közreműködik: Annus Réka és Manninger Ágota “Lencsi” (ének) és Kocsis Csaba (kobza)

  • Kórus