Archív

Nagy Káli Könyv

IVON, 2015
Könyvbemutató és kiállítás

2015. november 10. 18:00

Közreműködik:
BOJÁR Iván András (szerző), DARABOS György (fotográfus), OSVÁTH Sarolta (olvasószerkesztő)

Moderátor:
VÁRADI Júlia

Magyarország tele van rejtett, kihasználatlan és feltáratlan értékekkel. Ezek közé tartozik a Balaton-felvidék, amelyről mindazok, akik alapos ismerői a tájnak, meggyőződéssel állítják: minden feltétele adott ahhoz, hogy a nagyhírű európai kultúrrégiók közé emelkedjék. Ehhez kívánt hozzájárulni DARABOS György fotográfus és BOJÁR Iván András művészettörténész, építészeti szakíró, localbranding-szakember, akik sok éve járják együtt a Balaton-felvidék tájait. Ez idő alatt mintegy tízezer fotográfiát, számos riportot készítettek, helytörténeti kutatást végeztek. Ez a munka, talán nem túlzás, a Balaton-felvidék minden idők legátfogóbb metszetét alkotja 464 oldalon.
A Nagy Káli Könyv című nagyszabású album – erősen reméljük – mint önmagában való elegáns tárgy is megállja a helyét, ugyanakkor van más, fontos tulajdonsága is. Számos tekintetben túlmutat önmagán. Túlmutat Európa más nemes szépségű vidékeinek általános értékein. Egy olyan eddig sokak elől rejtett életforma világát mutatja be, amely a mostanáig külföldön kialakult Magyarország-képet is számos ponton árnyalja, gazdagítja. Kifejezett vágyunk, hogy az, aki ezt az albumot kézbe veszi, a felfedezés újszerűségét és örömét élje meg. Éppen azt, ami elmúlt éveink nyarainak alapérzete volt.
Az első kiadásunk boltban nem volt kapható. Ára nem volt, csak – nagyon reméljük – értéke van. Kiadója, az Itthon Van Otthon Szolgáltató Nonprofit Kft. (IVON) az első kiadás hatalmas sikerén felbuzdulva – engedve a számtalan levélben leírt kérésnek, melyekben a következő kiadásra biztattak minket – 2015 novemberében kiadja a második Nagy Káli Könyvet.

http://nagykalikonyv.hu/

Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek (1000 Ft). MÉK 2015/49

  • Kali_300x250

  • _KAA9682_ret_V web

  • _KAA7409__V_preview web

  • _K8A6025_V_preview web