Archív

NOISE 2015 by CsomóPont

Kiállítás

2016. május 30. 18:00

Megnyitja:
MARTINKÓ József

A CsomóPont Egyesületet egy fiatal, kreatív társaság hozta létre 2014 januárjában az erdélyi Háromszéken. Az egy építész, egy építész-grafikus, egy belsőépítész-formatervező, egy formatervező-grafikus, egy fotós és egy vállalkozó által megalapított, majd utána még
egy formatervezővel és egy természetfotóssal kiegészült egyesület első nagyobb rendezvénye, és egyben bemutatkozó megmozdulása egy fesztivál-szerű eseménysorozat, a NOISE, amely terveik szerint elősegíti a térség turisztikai fejlődését. Az Európa Kulturális Fővárosa modellt követve minden Kovászna megyei falunak lehetősége nyílik arra, hogy pályázzon a CsomóPont által kiírt „Csomópont” címre, és egy hétig a fesztivál keretén belül a turisták, szakemberek, fiatalok központjává váljon.
Jelen kiállítás a 2015. augusztus 9–16. között megrendezésre került első NOISE kreatív alkotótábor anyagát mutatatja be. A tábor a CsomóPont és a kézdivásárhelyi KreaKids Stúdió magániskola közös rendezésében jött létre a kovászna megyei Csernáton községben. A cél erősíteni a zajt (noise), vagyis az életet az adott településen. A táborban az alkotni vágyó fiatalok megmutathatták tehetségüket az építészet, design, zene, divattervezés, fotózás-videózás és a gasztronómia területén is. Feladatuk az volt, hogy feltérképezzék Csernátont mind kulturális, mind infrastrukturális szempontból, majd olyan alkotásokat hozzanak létre, amelyek gazdagítják a település értékeit.

WEB: http://www.csomopont.com/

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft). MÉK 2016/16

Megtekinthető: 2016 06 04

  • csomopont logo

  • facebook cover-05

  • noise 1 web

  • noise 2 web

  • kreakids studio_logo-08 copy