Archív

Petri György-díj

Díjátadó és könyvbemutató

2018. december 22. 18.00

A Petri György-díj kuratóriuma 2018. december 22-én két díjat ad át. 2018 áprilisában döntött a 2017-es díjazott személyéről: Fekete Ádám nyerte el a Petri György-díjat. 2018 novemberében három alkotó került a fináléba: Harag Anita prózaíró, Új Krisztina költő, Kállay Eszter költő, akik közül Harag Anita kapott Petri György-díjat.

A Petri-díj kitüntetettje kettős jutalomban részesül: egyrészt megkapja Jovánovics György szobrászművész Petri-bagatell című művét, másrészt a Magvető Kiadó megjelenteti a szerző első kötetét. Az idei díjátadó ünnepség keretében a díjnyertes és a fináléba jutott jelöltek felolvasása mellett a tavalyi díjazott, Fekete Ádám kötetének bemutatójára is sor kerül.

Petri György halálának tizedik évfordulóján hozta létre az N&n galéria a Petri György-díjat, amelyet évente a költő születésnapján adnak át. A díjra olyan – elsősorban fiatal – költő, író, drámaíró vagy esszéíró esélyes, akinek még nem jelent meg önálló kötete. A díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége, formavilága.

A Petri György-díj kuratóriumának tagjai 2018-ban: Forgách András, Keresztury Tibor, Kornis Mihály, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs. Jelölőbizottság is segíti a kuratórium munkáját, tagjai: Áfra János, Csuhai István, Pályi Márk.

  • Jovánovics György_Petri-bagatell kicsi