Archív

Piano + Ride (P+R) sorozat 3.

FEJÉRVÁRI Zoltán zongoraestje + A Zeneakadémia épületei között

2013. augusztus 14. 19:00

L. van BEETHOVEN: e-moll szonáta op. 90
J. HAYDN: C-dúr szonáta Hob.XVI:50
L. van BEETHOVEN: F-dúr szonáta op.10 no.2
WEINER Leó: 3 magyar paraszttánc
BARTÓK Béla: 2 román tánc
LISZT Ferenc: Csárdás macabre
KODÁLY Zoltán: Marosszéki táncok

Kapcsolódó épületnéző séta: A Zeneakadémia épületei között
Vezeti: WINKLER Barnabás építész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja
Találkozó: 16.00 – FUGA Budapesti Építészeti Központ; Budapest, V. Petőfi Sándor utca 5.

 

Fejérvári Zoltán 1986-ban született Budapesten. 2000-2005 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Kékesi Judit növendéke, 2006-2008-ig a madridi Escuela Superior de Música Reina Sofía ösztöndíjas hallgatója, tanára Dmitrij Bashkirov és Claudio Martinez Mehner volt. 2011-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol tanulmányait Kemenes András, Várjon Dénes és Wagner Rita vezetésével végezte. Jelenleg az intézmény doktoriskolájának hallgatója. Többek között a Tiszadobi Zongorafesztivál, az Encuentro de Música de Santander, a chateauruox-i Lisztomania, az IMS Prussia Cove, a Kronberg Chamber Music Connects the World fesztiválok résztvevője volt, mint szólista és Garry Hoffman, Zakhar Bron illetve Frans Helmerson kamarapartnere. A Budapesti Fesztiválzenekar zongoristája, a Csalog Gábor vezette Ludium Együttes valamint a Classicus Ensemble tagja. Szólistaként több hazai zenekarral, így a Budapesti Fesztivál Zenekarral, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Concerto Budapest Zenekarral valamint a Budapesti Vonósokkal lépett fel. 2010-ben a manchesteri James Mottram Nemzetközi Zongoraversenyen, 2011-ben a lleidai Ricard Viñes Nemzetközi Zongoraversenyen nyert második díjat.

 

Piano + Ride (P+R) sorozat a FUGAkoncertek szervezésében

FUGAkoncertek tere a FUGA Budapesti Építészeti Központ Breuer Marcell terme.

P+R koncertsorozattal közönségünket a koncertek előtt rövid (1,5 – 2 órás) épületnéző sétára is csábítjuk. Így sajátos szemszögből ismerkedhet meg Budapest építészetével, kortárs zeneszerzők műveivel, fiatal előadókkal. Várjuk szeretettel!

JEGYVÁSÁRLÁS:

Koncert: 1500 FT / 1000 FT*

Kombinált (séta+koncert): 3000 FT / 2000 FT*

4 alkalmas kombinált bérlet: 9000 FT / 6000 FT*

* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek)

Támogatók: Nemzeti Kulturális AlapBudapest Bank Budapestért AlapítványaEurópai Kulturális Alapítvány

  • P4160999sp

  • Nyomtatás

  • BudapestBank

  • logo2