Archív

Piranesi-díj 2016

Nemzetközi építészeti kiállítás

2017. január 25. 18:00

Megnyitja:
GUNTHER Zsolt

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkoznak a tárlaton és versenyeznek a Piranesi-díjért.

Az idei résztvevők a grazi, a bécsi, a budapesti, a spliti, a zágrábi, a pescarai, a trieszti, a ljubljanai és a maribori egyetemek építészkarai, valamint a londoni Architectural Association School of Architecture és a Fachhochschule Kärnten voltak. A diákok a fent említett karokon keresztül pályázhatnak a Piranesi Díj hallgatói kategóriájának díjára. A munkákat minden évben október végéig választják ki.

A 2016. évi Piranesi-díjat, amelyet 2016. november 19-én adtak át Piránban, a ljubljanai Plecnik-ház felújítása nyerte el, a tervezők Maruša ZOREC, Maša ŽIVEC, Matjaž BOLČINA (Arrea Arhitekti).
Különdíjban részesült a Jigiya So Rehabilitációs Központ, (Kati’, Mali), tervezői Emilio CARAVATTI és Matteo CARAVATTI, Olaszország, valamint a vierschach-i Tűzoltó állomás (Pedevilla Architetti, Olaszország)

A FUGA-ban már negyedik alkalommal mutatjuk be az aktuális kiállítást.

WEB: https://www.pida.si

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft). MÉK 2016/16

Megtekinthető: 2017 02 13

  • 2016_Piranesi_student_mention_bridgingMZAMBA02_arhThomasHarlander_photo_archivesTH_web

  • 2016-Piranesi-Award_Plecnik-house_arch-Arrea_photo-Tadej-Bolta_0892_web

  • 2016-Piranesi-Mention_35_Fire-station-Vierschach_arh-Pedevilla_photo-Gustav-Willeit_web

  • 2016-Piranesi-mention_Jigiya-So-Riabilitation-Center-in-Mali_arh-Caravattiand-caravatti_photo-Caravatti_01_web

  • PDA_2016_znak_rgb