További hírek

Programajánló: BUPAP-séták a hétvégén

Szabadság, Tér, Maraton
Akik most hétvégén a BUPAP (Budapesti Aszfaltprojekt) csapatával tartanak, három különböző tematikájú sétán keresztül ismerkedhetnek meg a Szabadság tér szövevényes múltjával.

Szombat délelőtt Szoborpalimpszeszt – Trianon a Belvárosban címmel a Szabadság tér mára láthatatlanná vált történelmi múltját mutatja be a résztvevőknek dr. Zeidler Miklós. A történész azokról a szobrokról mesél, amelyeket a két világháború között állítottak a téren Trianon emlékezetére. Hol állt a Magyar fájdalom szobra? Mi maradt a téren a Magyar feltámadás szobrából? Hol töltötte Harry Hill Bandholtz emlékműve az államszocializmus időszakát?

A Nyilván tartanak – Belváros  című séta vasárnap délután a Belváros titkosszolgálati funkcióit betöltő épületeit térképezi fel. A sétát Tabajdi Gábor történész vezeti, akinek nemrégiben jelent meg kötete A III/III. krónikája címmel a Jaffa Kiadó gondozásában – csupa belső információ elsőkézből az államszocializmus időszakáról és az állambiztonság biztonság működéséről.

Szombat délután egy ingyenes, angol nyelvű sétával is kedveskednek a szervezők a Szabadság téren, ide a külföldi barátok, családtagok, vendégek regisztrációját várják!

Időpontok:

Trianon a Belvárosban – 2013. június 15. 11 óra

Liberty with Barriers – 2013. június 15. 15 óra

Nyilván tartanak – Belváros – 2013. június 16. 15 óra

A BUPAP-sétáin való részvételhez regisztráció szükséges, a pontos találkozási helyet a regisztráció után küldjük el.

www.bupap.hu