Archív

SCHÄFFER Susanne (hegedű) és PALOJTAY János (zongora) kamaraestje

Vendégségben a Fugában

2016. augusztus 28. 18:00

Műsor:
BEETHOVEN : c-moll szonáta op. 30 No. 2
KURTÁG : Tre Pezzi op. 14e
RAVEL : 2. Szonáta
BRAHMS : d-moll szonáta op. 108

A magyar-német hegedűs, Susanne SCHÄFFER zenész családba született. Eddigi zenei mentorjai többek között Felix ANDRIEVSKY, Dora SCHWARZBERG, Tibor VARGA, György PAUK és Gerhard SCHULZ voltak. Jelenleg a Bécsi Zenei Egyetem kamarazenei szak hallgatója, tanára Prof. Johannes MEISSL.
Susanne több díj nyertese. Neve ismert országos és nemzetközi zenei versenyeken. Többször turnézott mint szólista és kamarazenész Európa majdnem minden országában, valamint Japánban, Israelben és az USA-ban. Számtalan zenei fesztiválon vett részt, mint az Orlando Festival, Hitzacker Zenei Napok és a Pablo Casals Festival. Rendszeresek TV és rádió fellépései, valamint több CD felvételt is készített.
Jelenleg egy Stefan-Peter GREINER (Bonn, 2005) által készített hegedűn játszik, amit a Német Zenei Hangszeralapítvány bocsájtott a rendelkezésére.

PALOJTAY János 5 évesen kezdett zongorázni. 13 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségű Gyermekek Képzőjébe, de tanult a salzburgi Mozarteumban és a stuttgarti főiskolán is. Számos hazai és nemzetközi díjának köszönhetően rendszeresen ad szóló- és kamarahangversenyeket Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Ausztria, az Egyesült Királyság, Spanyolország, és az Egyesült Államok városaiban. Visszatérő vendége Magyarország legjelentősebb hangversenytermeinek, szólistaként a hazai szimfonikus zenekarok java részével fellépett már, többek között olyan karmesterekkel működve így együtt, mint Christopher HOGWOOD, VAJDA Gergely, vagy MADARAS Gergely. Aktív kamarazenészként különböző összeállításokkal Európa számos jelentős fesztiválján fellép, ilyen például a Prussia Cove-i International Music Seminar, a santander-i Encuentro de Musica, vagy a pommersfeldeni Collegium Musicum.

Jegyárak: 1500 Ft / 1000 Ft*
* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek.

Jegyvásárlás elővételben vagy a koncert napján a helyszínen.
Helyfoglalás érkezési sorrendben.

  • IMG_4140 copyff