További hírek

ELMARAD! SHARE BUDAPEST 2016

INTERNATIONAL ARCHITECTURE FORUM
PROGRAMAJÁNLÓ

Marriott Hotel / 2016. november 24.

A “SHARE Budapest 2016″ egy egynapos rendezvény, amelyen építészek, belsőépítészek, designerek, kivitelezők – és a sort még folytathatjuk – négy különböző, ám egyidőben lévő szakmai konferencián vehetnek részt. November 24-én a Marriott Hotel Budapestben a RIFF, INGLASS, LAUD és GIS konferenciákon hallgathatnak inspiráló, innovatív és dinamikus előadásokat az érdeklődők.

A “SHARE Budapest 2016″ nemzetközi építészeti fórum négy szakmai konferenciát rendez egymással párhuzamosan november 24-én a Marriott Hotelben: RIFF (homlokzat, tető, szigetelés), INGLASS (üveg az építészetben), LAUD (tájépítészet és városi infrastruktúra), GIS (belsőépítészet, design).
A különböző előadások fő témája az innováció, legyen szó akár építészetről, belsőépítészetről, dizájnról, akár felújításról, mérnöki vagy statikai számításról. Ezeket a gyakorlatban már megvalósult, a világ minden táján ismert és elismert építészek és dizájnerek projektjeivel illusztrálják.
Az egynapos fórum programja két – nyitó és záró – plenáris ülést, négy tematikus konferenciát, mesterkurzusokat, üzleti hálózatépítést és kiállítást tartalmaz.
A budapesti rendezvényen 23 előadó – 17 nemzetközi és 6 magyar szakember – beszél majd legújabb vagy éppen legérdekesebb projekteiről. A “SHARE Budapest 2016″ számos elismeréssel rendelkező meghívottjai 15 kölünböző országból érkeznek: Portugália, Belgium, Ausztria, Németország, Hollandia, Bulgária, Spanyolország, Izrael, Dánia, Korea, Törökország, Lengyelország, Franciaország és Magyarország.
Az esemény fő témái: számtalan az üveg által inspirált díjazott projekt, növekvő trendek a homlokzati tervezésben, tetők, padlózatok és szigetelések új mintái, innovatív belsőépítészeti és dizájner projektek, tájépítészeti munkák és az urbanizáció felé mutató irány, CAD és egyéb tervező szoftverek használata a kivitelezésnél, nagy volumenű beruházásoknál használt forradalmian új anyagok és technológiák a jobb épített környezet elérése érdekében.
A fórumon építészek, tervezőmérnökök, belsőépítészek, dizájnerek, tájépítészek, kivitelezők, befektetők, fejlesztők, a tudományos élet és a szakmai szervezetek képviselői, az építészeti termékek és szolgáltatások beszállítói vesznek részt.
Az esemény fő előadása: “Turizmus és vendéglátás az építészetben: tervtől a megvalósulásig”. Az előadó az a Nini Andrade SILVA , aki jelen pillanatban az egyik legtöbbet díjazott és legnagyobb elismerésnek örvendő nemzetközi tervező.
Az előadók között olyan nevek szerepelnek még, mint Robert KONIECZNY építész, aki a szczecini Solidarność téren álló Dialogue Centre “Przełomy” projektjéért megosztott első díjat kapott a 2016-os European Prize for Urban Public Space díjon; Jana CREPON tájépítész, a 2014-es World Architecture Festival zsűritagja, Rem KOOLHAAS közeli munkatársa, Kerem és Bezun YAZGAN török építészek, akik a 2015-ös World Architecture Festival Colour Prize elismerésével büszkélkedhetnek. Ők az idei SHARE Budapest fórumon a díjazott ONS INCEK Showroom és Sales Office projektjket mutatják be.

Előadók:
Maurizio MEOSSI (építész, Zaha Hadid Architects), Nini Andrade SILVA (építész, Nini Andrade Silva Atelier), Lukasz PLATKOWSKI (építész, Firmwide Practice Area), Robert KONIECZNY (építész, KWK Promes), dr. HAJNÓCZI Péter (elnök, MÉK), NEMES Gábor, KÁDÁR Bálint (KÉK / Kortárs Építészeti Központ), Maximiliano ARROCET (építész, AL_A), Cesar AZCARATE, Dorte KRISTENSES (Brit Belsőépítészek Társasága), Angel ZAHARIEV (építész, A&A Architects OOD), Joan ROIG I DURAN (Batlle I Roig), César AZCÁRATE (Idom), Anja DIRKS (Belsőépítészek Európai Tanácsa, Hollandia), Begun és Kerem YAZGAN (építészek, Yazgan Design Architecture), Lars NIXDORF (NE-AR / Nixdorff Etchegorry – Architecture Research), Andrej BULANDA (építész, Bulanda Mucha, az INGLASS konferencia vendégelőadója), Jana CREPON (építész, Inside Outside), Tommaso Bernabo SILORATA (építész), Johannes BAAR-BAARENFELS (építész, Baar-Baarenfels Architekten), Michael SETTER (építész, Setter Architects Ltd.), SNOPPER Zsuzsanna (Snopper Design), DÉVÉNYI Tamás (építész, Budapesti Műhely), CSAVARGA Rózsa (építész), Rai PINTO (Rai Pinto Studio)

WEB: http://share-architects.com/share-forum-hungary/

  • FORUM_BUDAPEST_316_316_NEGRU