Archív

SPÁNYI MIKLÓS BACH PARTITA SOROZATA /1.

Bach / Spányi/ 6+1

2015. március 1. 18:00

Műsor:
J. S. BACH:
G-dúr partita BWV 829
Kromatikus fantázia és fúga BWV 903
a-moll partita BWV 827

Előadja:
SPÁNYI Miklós (csembaló)

SPÁNYI Miklós tanulmányait a budapesti Zeneakadémián, az antwerpeni Királyi Konzervatóriumban és a müncheni Zeneművészeti Főiskolán végezte. Hangszeres tanárai GERGELY Ferenc, SEBESTYÉN János, Jos van IMMERSEEL és Hedwig BILGRAM Voltak. Négy hangszer szólistájaként (csembaló, orgona, klavikord és fortepiano) és különböző együttesek continuo-játékosaként és az 1983-ban alapított Concerto Armonico tagjaként és művészeti vezetőjeként fellépett Európa legtöbb országában. Az 1984-es Nantes-i és az 1987-es párizsi nemzetközi csembalóversenyek első helyezettje volt. Számos hanglemezt készített. A Concerto Armonicoval elkészítette C. Ph. E. BACH billentyűs versenyműveinek komplett felvételét (20 cd) a svéd BIS Records számára. C. Ph. E. Bach szóló-billentyűs műveinek komplett felvételén is dolgozik, eddig közel 30 cd jelent meg a sorozatból. C. Ph. E. BACH munkássága mellett kutatási területe a régi temperálási rendszerek története. 1990-2012 között Spányi Miklós Finnországban Oulu városának konzervatóriumában tanított Jelenleg Németországban él, ahol a mannheimi Zeneművészeti Főiskola tanára. Emellett a budapesti Zeneakadémián és az amszterdami Konzervatóriumban is tanít. Zeneszerzőként és improvizátorként is aktív.
A FUGÁban négy részesre tervezett sorozata keretében elhangzik J.S. BACH hat partitája (BWV 825–830) valamint az Olasz koncert (BWV 971) és a h-moll partita (BWV 831).

A sorozat következő koncertje: 2015. május 10.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Jegyárak: 1500 FT / 1000 FT*
* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek.

Jegyvásárlás a helyszínen koncertkezdés előtt 1 órával.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA